Arxiu per la categoría: ‘Vins’

La nostra recomanació d’avui: el Rosat de Llàgrima 2009 del celler Mas Comtal

dimarts, 29 juny 2010

Rosat de Llàgrima, DO Penedès

Parlar del Celler Mas Comtal és parlar dels germans Milà que, a principis dels anys vuitanta, varen decidir començar a elaborar vins de qualitat a la masia on van néixer, ubicada a Avinyonet del Penedès, preservant la tradició alhora que innovant. Avui, el celler Mas Comtal ha esdevingut un projecte vitivinícola modern, pioner i reconegut.

El Rosat de Llàgrima 2009 és una de les seves joies, un dels vins que ha rebut millors crítiques i més guardons. És un vi varietat merlot, 100% ecològic, de color rosat-grana, amb aroma fresc, fruitós caràcter de vi negre més que no pas de rosat, amb gran expressió fructosa; tant fruita blanca madura com fruita vermella. A la boca ple, fresc, afruitat, carnós i de gran expressió de fruita madura molt gustosa. Molt persistent. Un vi extraordinari que disposa del distintiu del  Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Un vi que fa estiu. Un vi que Tastets et porta a casa!

El celler Rendé Masdéu guardonat al Concurs Mundial de Brussel.les

dimecres, 09 juny 2010

El vi Rendé Masdéu Criança 2007 ha guanyat una medalla d’or al Concours Mondial de Bruxelles, recentment celebrat. Sens dubte, un premi que reconeix l’esforç de totes les persones que al llarg de més de 300 anys d’història han portar al celler fins a l’excel·lència que avui reconeix tothom.

El Rendé Masdéu Criança és un vi de color grana intens amb ribets violacis, llàgrima abundant i molt dens al nas. Notem fusta ben integrada, amb aromes de fruites vermelles i pell de taronja, i l’entrada a boca és carnosa, deixant pas a un taní poderós i amb un volum destacat.

Moltes felicitats als amics de Rendé Masdéu pel guardó.

Coneix l’oferta de vins de la DO Conca de Barberà que t’oferim!

Destacada presència dels vins de Tastets a la Llista Parker

dijous, 20 maig 2010

Robert Parker, el crític de vins més influent del món, dona nom a la que ha esdevingut la principal referència mundial del sector vinícola: la Llista Parker.

Des de Tastets ens complau fer-vos partícips de la nostra satisfacció al veure que una bona part de la nostra oferta en vins i caves apareix entre les millors puntuades. Val a dir que l’escala màxima de puntuació són els 100 punts i 16 dels nostres vins i caves han aconseguit una puntuació superior als 90!

El millor puntuat dels nostres vins ha estat un Priorat: el Vall Llach, del Celler Vall Llach, que ha aconseguit ni més ni menys que 94 punts. També destacar, especialment, l’èxit sense precedents dels vins i caves Castellroig que han situat set de les seves creacions dins aquesta franja dels més ben puntuats, aconseguint 94 punts el cava Castellroig Cava Brut Reserva Familiar Josep Coca i 92 el Castellroig Reserva Familiar. Per no deixar-nos a ningú celebrar la presència destacada dels vins de la Terra Alta, del Celler Xavier Clua; els de l’Empordà, de Vinyes dels Aspres; i els de la DO Conca de Barberà del Celler Clos Montblanc. Moltes felicitats a tots!

Sabeu on els podeu trobar, oi? Està clar, a la web de Tastets!

Arrels del Vi, fira professional de vins de la D.O. Empordà

dimarts, 18 maig 2010

La fira vitivinícola professional Arrels del Vi es torna a celebrar, després de l’èxit d’assistència de les dues edicions anteriors, a Sant Martí d’Empúries els dies 22 i 23 de maig, de 12h a 15h i de 17h a 21.30h. Oberta al públic general, és un esdeveniment on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola podeu degustar vins de la D.O. Empordà, d’alta qualitat, en un entorn privilegiat. Volem destacar, entre els productors participants, la presència de dos dels cellers amb els que Tastets treballa habitualment: Empordàlia i Vinyes dels Aspres. En aquest segon cas, a més, celebrem que hagin estat els guanyadors de dues de les categories dels premis d’aquesta edició d’Arrels del Vi 2010. El S’Alou 2006 ha estat premiat com el millor vi negre i el Blanc dels Aspres 2007 com el millor vi blanc. Els guardonats, val a dir, han estat seleccionats a través d’un tast a cegues realitzat pel grup de cata  “Pingarrons de l’Empordà” i dirigit pel sommelier Rafel Sabadí. Felicitats als amics de Vinyes dels Aspres!

La fira vitivinícola professional Arrels del Vi es torna a celebrar, després de l’èxit d’assistència de les dues edicions anteriors, a Sant Martí d’Empúries els dies 22 i 23 de maig, de 12h a 15h i de 17h a 21.30h. Oberta al públic general, és un esdeveniment on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola podeu degustar vins de la D.O. Empordà, d’alta qualitat, en un entorn privilegiat.Volem destacar, entre els productors participants, la presència de dos dels cellers amb els que Tastets treballa habitualment: Empordàlia i Vinyes dels Aspres. En aquest segon cas, a més, celebrem que hagin estat els guanyadors de dues de les categories dels premis d’aquesta edició d’Arrels del Vi 2010. El S’Alou 2006 ha estat premiat com el millor vi negre i el Blanc dels Aspres 2007 com el millor vi blanc. Els guardonats, val a dir, han estat seleccionats a través d’un tast a cegues realitzat pel grup de cata  “Pingarrons de l’Empordà” i dirigit pel sommelier Rafel Sabadí. Felicitats als amics de Vinyes dels Aspres!

Coneix l’oferta de Tastets de la D.O. Empordà

XIII Fira del Vi de la DO Tarragona

dimarts, 11 maig 2010

Els propers dies 14, 15 i 16 d’aquest mes de maig, el cap de setmana vinent, es celebra una nova edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona a la Rambla Nova de la capital del Tarragonès. La mostra de vins estarà oberta el divendres, des de les 19:30 fins a les 22h., i dissabte i diumenge de 10 a 14 i de 17 a 22h. A més de presentar-se els vins de la collita 2009 també podreu conèixer altres productes gastronòmics característics de la zona com són les coques i els formatges.

Destacar que el dissabte i el diumenge per la tarda teniu la possibilitat de realitzar un curs gratuït d’iniciació al tast de vins, a l’estand de tast de la Fira, amb l’únic requisit d’inscriure’s en el punt de venda d’entrades.

Fa pocs dies des de Tastets us recomanàvem cinc vins d’aquesta DO Tarragona, tots ells del Celler J.M. Bach i Fills. Quatre negres de gran nivell i un blanc jove que pensem que és un dels grans descobriments que hem fet en els darrers temps: el Clos Barenys Muscat 2007, elaborat amb la varietat Moscatell d’Alexandria. No deixeu de tastar-los!

Coneix l’oferta de Tastets de la DO Tarragona!

El Pomell de Blancs, premiat!

dissabte, 08 maig 2010

Tenim el goig de celebrar que un dels vins de Tastets acaba d’aconseguir un guardó en el 44è Concurs Vins DO Penedès. El vi blanc jove del celler Mas Comtal, el Pomell de Blancs 2009, ha aconseguit la Medalla d’Argent en la seva categoria. Aquest vi blanc és un gran desconegut pels consumidors però estem ben segurs que se’n parlarà molt en un futur proper.

Es tracta d’un raïm varietal d’un vi de xarel·lo copejat amb chardonnay, criat sobre mares en cups subterranis, a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquesta criança confereix al vi una riquesa en aromes terciàries o de criança. Nítid, daurat pàl·lid, verdós,que caracteritza els vins joves. En nas és nítid, equilibrat. Tocs florals, cítrics i fruita blanca. A la boca és fresc, notes amargues i cítriques. Evolvent i molt persistent.

I ja sabeu, si voleu portar-lo a casa ho podeu fer des de la nostra web.

Vins de la DO Tarragona

dimarts, 04 maig 2010

Es podria dir que l’Imperi Romà fou el gran artífex de la Denominació d’Origen Tarragona en la mesura que varen ser els primers en efectuar una labor de comercialització del vins arreu del seu territori i els que van denominar-los “Tarragona”, per situar on s’elaboraven.

En l’actualitat, la seva zona de producció es situa principalment en les comarques del Camp de Tarragona i una part de la Ribera d’Ebre, aplegant 73 municipis. Mentre el sòl de la comarca del Camp és del miocè, calcari i lleuger, a la comarca de la Ribera d’Ebre és de terrenys terciaris, calcaris i pedregosos, amb al·luvions quaternaris. Pel que fa al clima, el Camp de Tarragona és essencialment mediterrani, amb precipitacions anuals de 500 mm. de mitjana, mentre la Ribera d’Ebre pateix hiverns freds i estius calorosos i de molta lluminositat, amb una precipitació mitjana anual de 385mm.

Els vins negres del Camp de Tarragona són ferms i aromàtics i els rosats frescs i de color cirera. Els negres de la Ribera tenen el cos i el color de la carinyena i la riquesa de la garnatxa. Els blancs del Camp són suaus, equilibrats, aromàtics i afruitats, mentre que a la Ribera d’Ebre són de color brillant.

Tastets us vol recomanar cinc vins de la DO Tarragona, tots ells del Celler J.M. Bach i Fills. Quatre negres de gran nivell i un blanc jove que pensem que és un dels grans descobriments que hem fet en els darrers temps: el Clos Barenys Muscat 2007, elaborat amb la varietat Moscatell d’Alexandria. No deixeu de tastar-lo, el seu gust fresc i suau ens donarà la raó.

Coneix l’oferta de Tastets de la DO Tarragona!

Vins de la DO Montsant

divendres, 30 abril 2010

Demà dissabte, a la Fira del Vi de Falset, es fa el Tast de Presentació de l’Anyada 2008 de les dues Denominacions d’Origen que podem trobar en aquest esdeveniment que, com veieu, capitalitza la nostra atenció aquesta setmana. Ahir us parlàvem de la DOQ Priorat i avui ens agradaria destacar la DO Montsant que, sovint, queda en un segon pla tapada pel prestigi de la històrica DOQ Priorat però que té categoria i qualitat suficient com per merèixer la nostra atenció per igual.

La DO Montsant és una denominació petita, on la producció de raïm oscil·la, en conjunt, al voltant dels 10 milions de quilos i que aplega una cinquantena de cellers. És una denominació jove, com ho són les persones que hi ha al capdavant dels cellers. La Denominació d’Origen Montsant va néixer l’any 2002 integrada pels municipis i cellers que, fins aquella data, formaven la subzona Falset de la denominació d’origen Tarragona.

Els vins més habituals són els negres, elaborats principalment a partir de les varietats tradicionals garnatxa i carinyena, que donen uns vins amb molt cos, adients per a la criança. Els vins negres de Montsant són equilibrats i aromàtics. Aquesta zona, però, també ha estat famosa a tot el món per l’elaboració de vins generosos: rancis i vins dolços. Vins que, avui dia, recuperen prestigi com a delicadesa, com a producte gourmet. A Tastets us oferim una bona gama de negres però també un d’aquests dolços: el Dolç de Syrah dels Cellers Unió.

Vine a conèixer la nostra oferta en vins de la DO Montsant

http://www.tastets.cat/Article.aspx?Id=13&Page=0&Categoria=DO_Montsant

Vins de la DOQ Priorat

dijous, 29 abril 2010

Quina millor setmana per parlar dels vins de la DOQ Priorat que aquesta en la que Falset celebra la seva 15a. Fira. Per parlar de la DOQ Priorat cal tirar força enrere perquè ja a l’any 1932 el Ministeri d’Agricultura, en el seu “Estatut del Vi”, considerava que el Priorat era una zona vitivinícola a protegir. No va ser fins el 1954 però, per circumstàncies polítiques obvies, que es va aprovar el primer reglament de la DO Priorat i va ser publicat al B.O.E. Per la seva part, la Generalitat va aprovar el Reglament regulador de la Denominació d’Origen Qualificada l’any 2000, d’acord a la petició del propi Consell Regulador que el va sol·licitar atès el reconeixement que tenien els seus vins i per la qualitat i especificitat que estaven adquirint.
.
Parlar de varietats, en aquest cas, seria entrar en un tema que ompliria moltes pàgines. Us recomanem consultar la pàgina web del Consell Regulador (http://www.doqpriorat.org/) on trobareu aquesta informació.
.
El que si que ens pertoca, és recomanar-vos alguns dels cellers on podeu trobar algunes de les joies d’aquesta denominació. Tastets aposta per la qualitat i saber fer dels cellers Vall Llach, Capafons-Ossó i Unió. Tres cellers que tenen el denominador comú de la qualitat i que nosaltres us recomanem i, sobretot, us acostem.
.
Veieu i considereu les nostres propostes:
http://www.tastets.cat/Article.aspx?Id=14&Page=0&Categoria=DOQ_Priorat

15a. Fira del Vi de Falset. Mostra de vins de les DO de les comarques del Priorat

dimecres, 28 abril 2010

Aquest proper dissabte, i fins dilluns, es celebra la Fira del Vi (http://www.firadelvi.org/) a Falset, tot i que les activitats relacionades amb aquest esdeveniment s’estan celebrant des del 17 d’abril. En aquesta fira hi conviuen dues de les denominacions d’origen més prestigioses dels països catalans com són la DO Montsant i DOQ Priorat que aprofiten aquesta oportunitat per presentar en societat les seves novetats. En aquesta quinzena edició està prevista la participació de 70 cellers, una xifra molt destacable tenint en compte els 14 participants de la primera edició, mostra inequívoca de la consolidació de la Fira del Vi en el calendari vitivinícola.

Tastets ha apostat sempre per aquestes dues denominacions d’origen, conscients de la seva extraordinària qualitat. No deixis que t’ho expliquem, aposta per elles i tasta-les!

Coneix la nostra oferta en vins de la DOQ Priorat

http://www.tastets.cat/Article.aspx?id=14&Categoria=DOQ_Priorat

Coneix la nostra oferta en vins de la DO Montsant

http://www.tastets.cat/Article.aspx?id=13&Categoria=DO_Montsant