Arxiu per la categoría: ‘Fires gastronòmiques’

Fira Àpat 2016

dilluns, 03 octubre 2016

El proper cap de setmana té lloc a Barcelona la Fira ÀPAT, una fira professional dels aliments produïts a Catalunya, on els productors i elaboradors de productes catalans poden presentar cada any els seus productes a restaurants, botigues, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals.

Durant els 3 dies que dura la fira hi haurà diverses activitats: presentació i tast de vins, degustacions d’embotits catalans i maridatge amb vins de la terra, elaboració i degustació d’una paella vegana, productes ecològics de la Cerdanya, etc.

L’objectiu final de la fira és impulsar els productes catalans.

Tastets hi serem, presentant els nostres productes que tenim en distribució: galetes de El Rosal, embotits de Puig Fitó, conserves i cremes de Casa Carriot, conserves de El Marge i carquinyolis de Mas Palou, etc.

L’entrada per a particulars costa 5€ els 3 dies si es compra anticipadament.

Fira Àpat 2016
8,9 i 10 d’octubre

Cúpula Events. 5ª planta del Centre Comercial Las Arenas de Barcelona. Pl. Espanya.

Per a més informació: fira-apat.cat

IV Birra & Art. Mostra de Cervesa i Productes Artesans

dilluns, 19 setembre 2016


Aquest cap de setmana dissabte 24 i diumenge 25 de setembre té lloc a Sant Antoni de Vilamajor la IV Mostra de Cervesa i productes artesans.

Sinó teniu plans per al cap de setmana, aprofiteu aquesta fira per visitar aquesta població del Vallès Oriental que es troba als peus del Montseny. Podeu visitar el seu entorn o fer la ruta de les ermites, ruta senyalitzada que comença a la Plaça de la Vila.

Pel que fa a la fira, aquesta s’inaugura dissabte a les 17 h i podreu gaudir de cerveses artesanes, productes d’artesania, concerts i actuacions al Parc de Can Sauleda. Dissabte a les 18.30 també hi haurà una xerrada sobre la cervesa.

Durant el diumenge també hi haurà activitats infantils. La fira es clourà a les 15h.

Més info: www.santantonidevilamajor.cat

Barcelona Beer Festival

dijous, 03 març 2016


La cinquena edició del Festival de la Cervesa artesana de Barcelona torna els dies 4,5 i 6 de març al Museu Marítim de les Drassanes Reials.

Es podran tastar més de 300 cerveses artesanes (d’Anglaterra, Estats Units, País Basc, Itàlia, Asturias, Bèlgica, etc.), d’entre les quals més d’una cinquantena de cerveses artesanes catalanes (cervesa del Montseny, Moska de Girona, Almogàver, Espiga de Ferro, Arts, etc).

Hi ha organitzades activitats paral·leles com conferències culturals, gastronòmiques i presentacions de projectes cervesers existents. Entre aquestes, cal citar un Maridatge Sensorial 3.0. de música i cervesa i una sessió d’alta cuina i cervesa preparada per Edgar Rodríguez i Toni Romero, sommelier i xef, respectivament, del restaurant El Racó d’en Cesc.

El festival funciona amb got i moneda propis que es poden adquirir als punts de venda. L’entrada al festival inclou got, guia i les dues primeres fitxes.

Barcelona Beer Festival 2016
4,5 i 6 de març
Museu Marítim de Barcelona. Sala Marqués Comillas
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona
Horari: divendres i dissabte de les 11 a les 23h – Diumenge de les 11 a les 21h.
Entrada:7 €

Per a més informació: www.barcelonabeerfestival.com

Les rostades i festes de l’oli

divendres, 15 gener 2016


Les festes de l’oli, molt presents a tot el territori català, s’efectuen una vegada finalitzades les tasques de la collita de les olives, que tenen lloc durant els mesos de novembre, desembre i, de vegades, fins i tot, durant el gener, en funció de la meteorologia.
Així, a partir de novembre i fins el gener diverses poblacions catalanes organitzen les seves Festes de l’Oli, ocasió en que s’aprofita per degustar els olis novells i s’organitzen altres activitats.

Aquestes festes tenen el seu origen en les rostades que feien els pagesos, un cop acabada l’elaboració de l’oli al molí. Aquests torraven llesques de pa de pagès que degustaven amb l’oli i acompanyaven amb carn o embotit.

Avui en dia, hi ha cooperatives que organitzen rostades o esmorzars populars per tastar l’oli novell. Aquestes rostades són especialment característiques de les poblacions del Camp de Tarragona i del Baix Penedès, on són acompanyades amb vi bo i productes del porc.

Festa de l’oli de Bot

No es tracta d’una rostada pròpiament, però si voleu assistir a la primera Festa de l’oli del 2016 heu d’anar a Bot. La 4a Festa del vi Novell i de l’oli nou se celebrarà el dissabte 16 de gener al celler de l’Agrícola Sant Josep (Bot, Terra Alta) a partir de les 18:30 hores. El mateix dia, també hi haurà altres actes populars en motiu de la festa de Sant Antoni.

18a Fira Mediterrània de Manresa 2015

dissabte, 10 octubre 2015

Del 15 al 18 d’octubre torna la Fira Mediterrània, la fira de Cultura popular i Músiques del Món.

Per sisè any consecutiu Tastets + Begudes de la Terra serem presents a la fira duent la barra de la Taverna Estrella Damm/ Cuines del món (situada al jardí del Casino).

Pel que fa a la gastronomia, en aquest espai hi trobareu Food Trucks & Cuines del Món (sushi, coques creatives, cuina del Marroc, croquetes de la iaia, hamburgueses d’autor,entrepans gourmet km0, etc) i a la nostra barra podreu beure cerveses artesanes, licors tradicionals i combinats dels Països Catalans (Aigua de València, Pomada, etc). La tarda de dissabte també podreu degustar xocolata artesana a la tassa.

Pel que fa a les actuacions musicals, d’entre els els artistes que actuaran a la Taverna cal destacar: Clara Andrés, Riu, Contracorrente, BandAdriatica i a la nit de Ball Folk: Niu i La Clavellinera, Música Nostra i Le Bal Brotto- López.

El preu d’entrada a la taverna és de 2 € (bescanviable per a una consumició), excepte el dijous i diumenge tarda (gratuïta) i la nit de Ball Folk (12 €).

Per a més informació consulteu el web de la fira: www.firamediterrania.cat

BCN Gluten Free

dilluns, 23 març 2015

El propers 28,29 i 30 de març tindrà lloc a Barcelona la BCN Gluten Free, una fira de productes sense gluten. Durant tres dies Barcelona es convertirà en el centre de la indústria i les tendències sense gluten, amb la presència activa de productors, metges, cuiners i periodistes. Serà una cita obligada per a tots aquells que segueixen una dieta sense gluten i dia a dia busquen nous productes per afegir a la seva dieta.

Entre les activitats programades hi haurà tallers d’elaboració de pa o pastisseria, activitats per als més petits, xerrades d’experts (metges, fabricants, periodistes, enginyers) o Tallers de Tast de cerveses sense gluten (Preu: 5€. Cal inscripció).

BCN gluten Free
28, 29 i 30 de març
Lloc: CCIB – Centre de Convencions Internacional. Diagonal Mar. Barcelona
Preu entrada general: 10 €

Per a més informació: www.bcnglutenfree.com

Vegeu els productes sense gluten al web de Tastets.

Barcelona Beer Festival 2015

dimarts, 03 març 2015


La quarta edició del Barcelona Beer Festival torna els dies 13, 14 i 15 de març al mateix emplaçament que l’any passat, el Museu Marítim de les Drassanes Reials.

Hi haurà representades més de 300 cerveses artesanes (d’Anglaterra, Estats Units, País Basc, Itàlia, Asturias, Bèlgica, etc.), d’entre les quals més d’una cinquantena de cerveses artesanes catalanes (cervesa del Montseny, Moska de Girona, Espiga de Ferro, Arts, Glops, etc). Cal destacar que hi haurà un sortidor de cervesa apte per a celíacs i un de cervesa sense alcohol.

Hi ha organitzades activitats paral·leles com maridatges de cerveses amb formatges, maridatge de música i cervesa o maridatge de sushi i cervesa.

El festival funciona amb got i moneda propis que es poden adquirir als punts de venda. L’entrada al festival inclou got, guia i les dues primeres fitxes.

Barcelona Beer Festival 2015
13,14 i 15 de març

Museu Marítim de Barcelona. Sala Marqués Comillas
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona
Horari: divendres i dissabte de les 11 a les 23h – Diumenge de les 11 a les 21h.
Entrada:7 €

Per a més informació: www.barcelonabeerfestival.com

Festa del Xató de Vilafranca del Penedès

dimecres, 18 febrer 2015


El proper diumenge 22 de febrer, de les 11 fins a 2/4 de 3 de la tarda, la rambla Sant Francesc de Vilafranca del Penedès acollirà la Festa del Xató, que s’emmarca dins de les diferents xatonades que tenen lloc a poblacions diverses com Sitges, Vilanova, Calafell, Vilafranca, etc. organitzades per la Ruta del xató

Les activitats que es faran a Vilafranca són:

• Degustació del xató de la Ruta: El Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca amb vins de la DO Penedès
Preu tiquet complet: 6€ (IVA inclòs) Inclou: 1 ració de xató, copa de vi o aigua, ració de pa, joc de coberts i bossa de regal.

• Taller d’elaboració de xató per a nens. Aprèn a fer xató!
11.30h: Taller on el mestre xatonaire ensenyarà a fer xató a tots els nens i nenes participants.

• Concurs d’elaboració de la salsa de xató de Vilafranca. Hi ha premis per les tres millors salses de xató. Entre el jurat que valorarà les salses hi haurà l’ambaixadora de la Ruta del Xató d’enguany, la sra. Fina Puigdevall, cap de cuina i propietària del restaurant Les Cols d’Olot, amb dues estrelles Michelin.

• Taller de tast de vins
13.30h: Tast de vins. Els participants podran degustar vins de la DO Penedès maridats amb fruita seca, un dels ingredients imprescindibles per l’elaboració d’un bon xató.

A banda d’aquestes activitats gastronòmiques també hi haurà música, jocs infantils i mercat d’artesania.

Fira Mediterrània de Manresa 2014

dimarts, 07 octubre 2014


Del 9 al 12 d’octubre té lloc la 17a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, un mercat d’espectacles confegit a partir de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània, que aglutina des d’arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre.

El programa és molt ampli i variat, dirigit tant al públic adult com familiar, i tindrà lloc en múltiples espais de Manresa: Teatre Kursaal, Sala Stroika, Teatre conservatori, Casino… i espais a l’aire lliure com la Pl. major, Pl. Sant Domènec, Taverna Damm/Cuines del món, Baixada de la Seu, etc.

Des de fa ja 5 anys Tastets + Begudes de la Terra serem presents a la fira duent la barra de la Taverna Damm/ Cuines del món (situada darrera de la biblioteca, al Pg. Pere III) on es podrà tastar menjar casolà de qualitat del nostre país: fustes de formatges artesans, fustes d’embotits artesans, mandonguilles amb arròs, botifarra amb seques, etc i combinats i licors tradicionals com l’Aigua de València, el Manelic, el Burret, Pomada, ratafia, etc.

Enguany Tastets també organitza el dissabte dia 11, un Tast de paelles a l’exterior de la taverna.

El PROGRAMA de la TAVERNA és el següent:

Dijous 9:
21.00 h. La Troba Kung-Fú & Unió Musical d’Alaquàs

Divendres 10:
18.30 h. Actuació d’ El Dey.
22.00 h. Actuació de Korrontzi.
00.00 h. Actuació de Kepa Junkera & Amadeu Rosell + Sorginak + Tururut Bonaigua.

Dissabte 11:
12.30 h. Actuació d’Oriol Canals
14.00 h. Tast de paelles. Cal comprar tiquet el mateix dia a la taverna.
15.30 h. “Estellés, de mà en mà” amb Borja Penalba i Francesc Anyó.
18.00 h. FolkMus – Young musicians and old stories, folk music in museums and more.
21.00 h. Es Revetlers, Va de per llarg.
22.15 h. Brunzit, Encontredanses.
23.20 h. La Forcelle, Bal Gascon.

Diumenge 12:
12.00 h. JOCIT (Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals).
13.30 h. Banda Unió Musical de Tarragona, Música Festera / Viatge a Broadway.
20.00 h. Cobla Catalana dels Sons Essencials & Convidats. Festa de cloenda.

El preu d’entrada a la taverna és de 2 € (bescanviable per a una consumició), excepte la nit de Ball Folk (12 €) i el concert de Kepa Junkera (10 €).
Per a més informació consulteu el web de la fira: www.firamediterrania.cat

Festa del Porc i la Cervesa

divendres, 26 setembre 2014


Des del 26 de setembre i fins diumenge 28 podeu gaudir de la festa que té lloc a Manlleu on es combinen l’elaboració d’embotits, degustació de productes, el mercat, els tastos de cerveses artesanes, amb moltes altres activitats, concerts o tallers de cuina per a petits i grans…

Una de les activitats emblemàtiques de la festa és la matança i rostida del porc en directe, que té lloc el dissabte a la tarda i el diumenge al matí, per a què tothom en pugui gaudir i pugui descobrir com s’elaboren els embotits i productes derivats.

A l’Aula del Gust es faran maridatges de plats elaborats amb porc amb cerveses artesanes.

Festa del Porc i la Cervesa 2014
Del 26 al 28 de setembre.
Plaça Fra Bernadí. Manlleu.
Per a més informació: Programa de la Festa