Arxiu per la categoría: ‘Sals’

La Ruta del Xató

dimarts, 28 febrer 2012

Xató

El xató és un plat tradicional de la cuina catalana, originari de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

L’origen del mot “xató”, prové del món del vi. Quant els primers vins de la collita estaven a punt per ser tastats, s’aixetonava la bóta, és a dir s’hi posava una aixeta per a què sortís el vi.

Aquesta festa del vi nou s’acompanyava amb ingredients salats com el peix (tonyina, bacallà dessalat o seitons) i fulles de verdura de la temporada d’hivern com l’escarola, i tot amanit amb una salsa especial. Aquests esdevindran els ingredients principals del plat.

Des del 1997 té lloc la Ruta del Xató, que comença cap a mitjans de novembre i s’allarga fins l’abril, que té per objectiu popularitzar aquest plat i donar-lo a conèixer juntament amb el valor afegit dels atractius turístics que ofereixen les diferents poblacions promotores de la Ruta del Xató: Sitges, El Vendrell, Calafell, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Cada població celebra la seva tradicional xatonada, que inclou diverses activitats com degustació del plat, passant per concursos de mestres xatonaires i mercats de tot tipus.

El proper diumenge 4 de març té lloc a Calafell la darrera xatonada popular de la temporada.

font imatge flickr

Producte del mes:apilable de Sal Boja amb molinet, oli picant i mesclat, d’Alegou.

divendres, 17 desembre 2010

apilable amb sal boja, oli picant i mesclat

Un regal ideal amb el qual podeu obsequiar els vostres amics, familiars o coneguts en aquestes festes de Nadal. A més, com a promoció d’aquest obsequi, us oferim un 10% descompte especial!

La Sal Boja és una barreja de sal marina granada i pebre i herbes; l’oli picant és una barreja d’oli d’oliva verge extra macerat amb pebres, bitxo i romaní; I el mesclat és una barreja d’oli d’oliva verge extra i vinagre balsàmic de Mòdena.

Un regal que ningú podrà oblidar!

L’Apilable a la web de Tastets

També podeu fer la vostra compra trucant al 902 104 917

La nostra recomanació d’avui: Sal Marina, de Mallorca Verda

dimarts, 10 agost 2010

Sal marina

Un producte natural i un ingredient essencial. S’obté per l’evaporació provocada pel sol i el vent. A diferència de la sal de roca conté únicament un 34% de clorur sòdic i és més rica en oligoelements. S’utilitza com a conservant d’aliments i per la nostra pròpia alimentació, a la que aporta el clor i el sodi necessaris per l’equilibri hídric de l’organisme i per l’activitat muscular i nerviosa.

Mallorca Verda és una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat revitalitzar social i econòmicament el món rural de Mallorca. El seu Centre d’Iniciatives Rurals ha possibilitat iniciatives com la creació d’una cooperativa de dones que transformen els productes agrícoles per oferir productes innovadors basats en la tradició i la qualitat que caracteritzen la gastronomia rural de les Balears i una associació de fabricants de productes de Mallorca, que té com a finalitat promocionar conjuntament els productes que produeix i donar-los a conèixer al món turístic en general, possibilitant una activitat que faciliti la connexió econòmica entre el mercat turístic i els productors de Mallorca.

Sal Marina, de Mallorca Verda, a la web de Tastets

PRODUCTE D’OFERTA AQUEST MES D’AGOST!!!