Vins de la DOQ Priorat

Quina millor setmana per parlar dels vins de la DOQ Priorat que aquesta en la que Falset celebra la seva 15a. Fira. Per parlar de la DOQ Priorat cal tirar força enrere perquè ja a l’any 1932 el Ministeri d’Agricultura, en el seu “Estatut del Vi”, considerava que el Priorat era una zona vitivinícola a protegir. No va ser fins el 1954 però, per circumstàncies polítiques obvies, que es va aprovar el primer reglament de la DO Priorat i va ser publicat al B.O.E. Per la seva part, la Generalitat va aprovar el Reglament regulador de la Denominació d’Origen Qualificada l’any 2000, d’acord a la petició del propi Consell Regulador que el va sol·licitar atès el reconeixement que tenien els seus vins i per la qualitat i especificitat que estaven adquirint.
.
Parlar de varietats, en aquest cas, seria entrar en un tema que ompliria moltes pàgines. Us recomanem consultar la pàgina web del Consell Regulador (http://www.doqpriorat.org/) on trobareu aquesta informació.
.
El que si que ens pertoca, és recomanar-vos alguns dels cellers on podeu trobar algunes de les joies d’aquesta denominació. Tastets aposta per la qualitat i saber fer dels cellers Vall Llach, Capafons-Ossó i Unió. Tres cellers que tenen el denominador comú de la qualitat i que nosaltres us recomanem i, sobretot, us acostem.
.
Veieu i considereu les nostres propostes:
http://www.tastets.cat/Article.aspx?Id=14&Page=0&Categoria=DOQ_Priorat

Etiquetes: , ,

Deixa una resposta