Arxiu per la categoría: ‘Confitures’

Coca de cabell d’àngel

diumenge, 19 juny 2016

Aquesta és una de les coques més típiques de la revetlla de Sant Joan. Fer-la a casa és molt ràpid i fàcil.

Ingredients:
-1 pot de cabell d’àngel El Marge (400-500g)
-2 plaques rectangulars de pasta de full
-50 g. de pinyons
-Ou batut
-Sucre

El·laboració:
-Posem en una safata amb paper de forn una placa de pasta de full, deixant una mica de vora per poder-la tancar. A damunt hi posem el cabell d’àngel, escampat uniformement amb una cullera. A continuació ho tapem amb l’altra placa de pasta de full, tallem la pasta que sobresurt, l’aplanem i pessiguem i dobleguem les vores, tancant la coca.
-Per tal que el full no pugi, punxem tota la superfície amb una forquilla. Batem l’ou i pintem la coca amb un pinzell.
-Tirem al damunt els pinyons i el sucre (unes 4 cullerades soperes, en funció de com ens agradi de dolç).
-La posem al forn durant 20-25 minuts aprox. a 190-200º fins que agafi un color daurat. La deixem refredar i ja la podem menjar.

Podeu acompanyar la coca amb un bon cava, com el cava ecològic de Mas Comtal, molt expressiu i amb notes de mel.

Bon profit i bona revetlla!

La nostra recomanació d’avui: la Confitura de Taronja de Sóller

dimarts, 13 juliol 2010

Confitura de Sòller

La Confitura de Taronja de la Cooperativa Agrícola de Sóller és un producte de qualitat elaborat amb la varietat autòctona de la Vall de Sóller: la Canoneta. Aconsegueix un gust extraordinari gràcies al percentatge de sucres propis que porta la pròpia fruita. A més, és un producte amb excel·lents propietats per la salut atès que contribueix a combatre refredats, enforteix el sistema nerviós, afavoreix la digestió, depura la sang i augmenta les defenses.

Sabem per la documentació que hi havia tarongers a la vall de Sóller al segle XIV i que el seu conreu era prou important , perquè al segle XVI es va proposar gravar la taronja amb un impost. És al segle XIX quan l’exportació de la taronja, principalment cap a l’estat francès, adquireix una gran rellevància.  Els pagesos de la Vall continuen el relleu d’aquest llegat històric de Sóller. Resultat d’això i de la curosa elaboració en surt aquesta magnífica confitura de taronja de Sóller.

La Confitura de Taronja de Sóller és a la web de Tastets. No deixis de tastar-la!

Les fires de Sant Ponç

dilluns, 10 maig 2010

Demà dia 11 de maig es celebra Sant Ponç, patró dels herbolaris i dels apicultors,  festivitat en la que molts pobles i ciutats de Catalunya organitzen fires en honor del sant i per mostrar a tothom plantes, confitures, mel i altres dolços artesanals, així com tot tipus de productes naturals amb propietats guaridores.

La de més renom és la que es fa al carrer Hospital, a Barcelona. Aquest any s’hi instal·laran 86 parades on es podrà trobar mel, fruites confitades i plantes remeieres. En paral·lel a la fira es celebraran altres actes con una missa solemne en honor a Sant Ponç, a l’església de Sant Agustí, una processó amb l’acompanyament dels Timbalers d’Horta-Carmel, l’acte on es proclamaran les pubilles de la Festa i una ballada de sardanes, tot organitzat per l’entitat Unió de Sant Ponç.

Els de Tastets hi anirem de visita i per feina. Qui sap si aviat us podrem oferir algun dels productes que estaran presents a la mostra!