Vins de la DO Montsant

Demà dissabte, a la Fira del Vi de Falset, es fa el Tast de Presentació de l’Anyada 2008 de les dues Denominacions d’Origen que podem trobar en aquest esdeveniment que, com veieu, capitalitza la nostra atenció aquesta setmana. Ahir us parlàvem de la DOQ Priorat i avui ens agradaria destacar la DO Montsant que, sovint, queda en un segon pla tapada pel prestigi de la històrica DOQ Priorat però que té categoria i qualitat suficient com per merèixer la nostra atenció per igual.

La DO Montsant és una denominació petita, on la producció de raïm oscil·la, en conjunt, al voltant dels 10 milions de quilos i que aplega una cinquantena de cellers. És una denominació jove, com ho són les persones que hi ha al capdavant dels cellers. La Denominació d’Origen Montsant va néixer l’any 2002 integrada pels municipis i cellers que, fins aquella data, formaven la subzona Falset de la denominació d’origen Tarragona.

Els vins més habituals són els negres, elaborats principalment a partir de les varietats tradicionals garnatxa i carinyena, que donen uns vins amb molt cos, adients per a la criança. Els vins negres de Montsant són equilibrats i aromàtics. Aquesta zona, però, també ha estat famosa a tot el món per l’elaboració de vins generosos: rancis i vins dolços. Vins que, avui dia, recuperen prestigi com a delicadesa, com a producte gourmet. A Tastets us oferim una bona gama de negres però també un d’aquests dolços: el Dolç de Syrah dels Cellers Unió.

Vine a conèixer la nostra oferta en vins de la DO Montsant

http://www.tastets.cat/Article.aspx?Id=13&Page=0&Categoria=DO_Montsant

Etiquetes: , ,

Deixa una resposta