La nostra recomanació d’avui: Olives mallorquines trencades de la Cooperativa de Sóller

11 juny 2010

Olives de Mallorca

Un dels productes més tradicionals de la cuina mallorquina. Les olives de la varietat autòctona empeltre o mallorquina es recullen a mà pels pagesos de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, des de fa més de cent anys, a la Serra de Tramuntana.

En aquesta conserva, del tot natural, es fonamental aquesta recol·lecció adequada, així com els processos de trencat i salat de les olives. Sense additius ni antifermentants l’oliva trencada mallorquina esdevé un producte artesanal de primera qualitat, amb un sabor difícil d’oblidar.

Si encara no has tingut el privilegi de tastar-la no pateixis, Tastets te la porta a casa!

Les Olives mallorquines trencades de la Cooperativa de Sóller a la nostra web.


El celler Rendé Masdéu guardonat al Concurs Mundial de Brussel.les

09 juny 2010

El vi Rendé Masdéu Criança 2007 ha guanyat una medalla d’or al Concours Mondial de Bruxelles, recentment celebrat. Sens dubte, un premi que reconeix l’esforç de totes les persones que al llarg de més de 300 anys d’història han portar al celler fins a l’excel·lència que avui reconeix tothom.

El Rendé Masdéu Criança és un vi de color grana intens amb ribets violacis, llàgrima abundant i molt dens al nas. Notem fusta ben integrada, amb aromes de fruites vermelles i pell de taronja, i l’entrada a boca és carnosa, deixant pas a un taní poderós i amb un volum destacat.

Moltes felicitats als amics de Rendé Masdéu pel guardó.

Coneix l’oferta de vins de la DO Conca de Barberà que t’oferim!


El nostre Formatge de Tovalló, de Formatges de Catí, distingit internacionalment

02 juny 2010

Formatge de tovalló, Catí

La Cambra de Comerç de Roma ha distingit el Formatge de Tovalló, de Formatges de Catí, amb el tercer premi en els seus prestigiosos Premis Roma. Aquest reconeixement és realment important atès que els organitzadors convoquen a més de 200 fabricants de tot el món i Formatges de Catí ha aconseguit el premi enfront de productes de primera qualitat de països amb gran tradició formatgera com França. Holanda, Grècia, Espanya o Dinamarca.

El Formatge de Tovalló té la forma característica i típica del País Valencià. Totalment fet a mà, elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. Curat durant 30 dies, dins d’un tovalló amb un nus que li dóna el nom. De textura compacta, color blanc mate, pasta ferma i semi-tova, amb escorça fina, llisa i florida gris amb taques verdiblanques. Amb un característic olor de làctic aromàtic i cereal dolç i amb un gust lleugerament dolç, agradable d’acidesa i al punt de sal. Un luxe pels amants dels formatges de primera qualitat.

Encarrega avui mateix el teu Formatge de Tovalló des de la web de Tastets!


Us convidem a la Fira Mercat “De Tot Cat”

28 maig 2010

Ja us varem comentar l’altre dia que hi serem i que esteu tots convidats! Si voleu invitacions només cal que us poseu en contacte amb nosaltres ja sigui passant per les nostres oficines (al carrer Rector Triadó, 17 de Barcelona, de 10 a 14 i de 16 a 19h.), trucant al 902 104 917 o escrivint a info@tastets.cat. Us les podem fer arribar per correu electrònic.

Així mateix, dir-vos que els dos tats es faran dissabte a les 19:30h, el de cerveses artesanes, i diumenge a les 13h. el de vins. Per participar-hi només cal que us apunteu prèviament a info@tastets.cat o durant els dies de la fira a l’estand de Tastets.

Recordeu que la fira mercat es celebra els dies 4, 5 i 6 de juny al Palau de Fires de Girona. Us hi esperem!


Com es fan els carquinyolis

26 maig 2010

Els carquinyolis, també anomenats carquinyols, és una de les pastes dolces més tradicionals i amb més implantació als Països Catalans. A més, es poden trobar productes molt similars com els rosegons, a València, o els tatis, carquinyolis de xocolata, a Menorca, on els carquinyolis tenen l’ametlla picada a diferència dels que tenen major popularitat com podrien ser els de l’Espluga de Francolí, Cardedeu o Caldes de Montbui.

Els voleu fer a casa? Doncs necessitareu el següent:
-100 gr. d’ametlles crues
-2 ous, 1 llimona
-100 gr. de sucre
-175 gr. de farina
-1 cullerada de llevat en pols-mitja cullerada de canyella en pols
-unes gotes d’anís.

Llegir més »


CARQUITAST, Fira-Mostra del carquinyoli

25 maig 2010

La setena edició del CARQUITAST ha arribat! Aquest proper cap de setmana tots els amics dels carquinyolis podeu visitar la Fira-Mostra a la plaça de l’Església de l’Espluga de Francolí. Heu de tenir molt presents els horaris, atès que són limitats: dissabte de 18 a 21h. i diumenge d’11 a 15h.

Al marge de comprar i tastar carquinyolis també podeu gaudir de diferents actuacions de gegants, grallers, tallers de cuina, etc. A més, diumenge es celebrarà en paral·lel la IV Trobada de Puntaires i a les 10 del matí s’organitza una menja de coca de sucre banyada amb xocolata. Sabeu que la coca fa 100 metres? Us ho perdreu?

A Tastets sempre hem apostat fort per un dels dolços més tradicionals de la nostra cuina. Voleu conèixer la nostra oferta? Doncs visiteu la nostra web, quedareu parats de les varietats de carquinyolis que tenim!


Tastets, present a la Fira Mercat “De Tot Cat”

23 maig 2010

Els dies 4, 5 i 6 de juny us esperem al Palau de Fires de Girona, lloc de celebració de la Fira Mercat “De Tot Cat”. Tastets no hi podia fallar. Si tenim en compte que aquesta iniciativa té com objectiu donar resposta a la demanda creixent de la ciutadania de conèixer les empreses sensibles a l’ús de la llengua catalana és evident que no podíem deixar d’anar-hi, des del moment que aquest esdevé un dels nostres objectius més importants. Per sort, cada vegada som més els que pensem així, com ho demostren les pròpies dades de ADEC que parlen d’un augment de l’etiquetatge en català de 300 referències a les 2.000 actuals en els darrers vint anys.

A més, a “De Tot Cat” podeu trobar altres activitats paral·leles. Des de debats, conferències i taules rodones al voltant de l’aplicació de la llengua catalana als productes i serveis, fins activitats més lúdiques pels més petits i per la família.

Tastets hi serà present amb un estand on exposarem el bo i millor dels nostres productes gourmet. El dissabte organitzarem un tast de cerveses artesanes, no hi falteu, i diumenge al migdia un magnífic tast de vins organitzat conjuntament amb la revista de referència en el sector: Cupatges.

A més, durant la fira, muntarem la carpa-barra Begudes de la Terra, on hi haurà servei de barra, d’entrepans, berenar i des d’on s’aniran fent diferents degustacions i tasts de licors i begudes espirituoses.

Us anirem informant de totes les novetats a mesura que s’acosti l’esdeveniment. Ara, de moment, el que podeu fer és reservar a l’agenda els dies. Ens vindreu a veure, oi? No ens falleu!


Destacada presència dels vins de Tastets a la Llista Parker

20 maig 2010

Robert Parker, el crític de vins més influent del món, dona nom a la que ha esdevingut la principal referència mundial del sector vinícola: la Llista Parker.

Des de Tastets ens complau fer-vos partícips de la nostra satisfacció al veure que una bona part de la nostra oferta en vins i caves apareix entre les millors puntuades. Val a dir que l’escala màxima de puntuació són els 100 punts i 16 dels nostres vins i caves han aconseguit una puntuació superior als 90!

El millor puntuat dels nostres vins ha estat un Priorat: el Vall Llach, del Celler Vall Llach, que ha aconseguit ni més ni menys que 94 punts. També destacar, especialment, l’èxit sense precedents dels vins i caves Castellroig que han situat set de les seves creacions dins aquesta franja dels més ben puntuats, aconseguint 94 punts el cava Castellroig Cava Brut Reserva Familiar Josep Coca i 92 el Castellroig Reserva Familiar. Per no deixar-nos a ningú celebrar la presència destacada dels vins de la Terra Alta, del Celler Xavier Clua; els de l’Empordà, de Vinyes dels Aspres; i els de la DO Conca de Barberà del Celler Clos Montblanc. Moltes felicitats a tots!

Sabeu on els podeu trobar, oi? Està clar, a la web de Tastets!


Arrels del Vi, fira professional de vins de la D.O. Empordà

18 maig 2010

La fira vitivinícola professional Arrels del Vi es torna a celebrar, després de l’èxit d’assistència de les dues edicions anteriors, a Sant Martí d’Empúries els dies 22 i 23 de maig, de 12h a 15h i de 17h a 21.30h. Oberta al públic general, és un esdeveniment on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola podeu degustar vins de la D.O. Empordà, d’alta qualitat, en un entorn privilegiat. Volem destacar, entre els productors participants, la presència de dos dels cellers amb els que Tastets treballa habitualment: Empordàlia i Vinyes dels Aspres. En aquest segon cas, a més, celebrem que hagin estat els guanyadors de dues de les categories dels premis d’aquesta edició d’Arrels del Vi 2010. El S’Alou 2006 ha estat premiat com el millor vi negre i el Blanc dels Aspres 2007 com el millor vi blanc. Els guardonats, val a dir, han estat seleccionats a través d’un tast a cegues realitzat pel grup de cata  “Pingarrons de l’Empordà” i dirigit pel sommelier Rafel Sabadí. Felicitats als amics de Vinyes dels Aspres!

La fira vitivinícola professional Arrels del Vi es torna a celebrar, després de l’èxit d’assistència de les dues edicions anteriors, a Sant Martí d’Empúries els dies 22 i 23 de maig, de 12h a 15h i de 17h a 21.30h. Oberta al públic general, és un esdeveniment on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola podeu degustar vins de la D.O. Empordà, d’alta qualitat, en un entorn privilegiat.Volem destacar, entre els productors participants, la presència de dos dels cellers amb els que Tastets treballa habitualment: Empordàlia i Vinyes dels Aspres. En aquest segon cas, a més, celebrem que hagin estat els guanyadors de dues de les categories dels premis d’aquesta edició d’Arrels del Vi 2010. El S’Alou 2006 ha estat premiat com el millor vi negre i el Blanc dels Aspres 2007 com el millor vi blanc. Els guardonats, val a dir, han estat seleccionats a través d’un tast a cegues realitzat pel grup de cata  “Pingarrons de l’Empordà” i dirigit pel sommelier Rafel Sabadí. Felicitats als amics de Vinyes dels Aspres!

Coneix l’oferta de Tastets de la D.O. Empordà


“La ratafia, licor de territori”, un article d’en Màrius Fuertes, aparegut a la revista Cupatges

15 maig 2010

El·laboració de la Ratafia


Volem donar les gràcies a la Revista Cupatges per deixar-nos reproduir aquest magnífic article sobre la Ratafia, aparegut en el darrer número d’aquesta publicació de referència en els Països Catalans.

L’article diu:

Acompanyada de mites i llegendes la ratafia perviu com a producte català lligat al calendari i al pes de la tradició. S’elabora a licoreries i cases particulars simbolitzant territori, costum i gastronomia. Des de l’àmbit més rural s’ha estès com a licor autòcton de sobretaula.

Llegir més »