Les Ratafies d’Esparreguera arriben a Tastets!

13 maig 2010

La ratafia és un dels licors més emblemàtics i arrelats als Països Catalans. Encara avui s’elabora artesanalment a moltes cases i s’ofereix als visitants com un gest de cortesia. La ratafia és, bàsicament, un licor fet a base d’aiguardent o anís, o la barreja de tots dos, amb sucre, si es vol, i maceració de nous verdes i plantes (herbes, espècies, escorces, flors, etc.). Avui, però, no us parlarem gaire més de ratafies perquè demà tenim una sorpresa en forma d’article.

Avui us volem parlar de l’incorporació a Tastets de dos nous productes, tots dos de Ratafies d’Esparreguera: la Crema de Ratafia i el Bombó de Ratafia.

La Crema de Ratafia és un producte exquisit elaborat amb llet, Ratafia i  sucre, amb sabor a nous tendres i un toc de diferents plantes aromàtiques. Es pot prendre sola o amb gel, i mai barrejada amb begudes àcides.

El Bombó de Ratafia, per la seva part, és el resultat d’una acurada selecció d’herbes aromàtiques, nous verdes i cacau, que li confereixen una aroma i sabors únics, gràcies a la qualitat dels ingredients i una elaboració artesana, que delectarà els paladars més exigents.

Us animeu a tastar-les? Us assegurem que repetireu!

La Crema de Ratafia a la web de Tastets

El Bombó de Ratafia a la web de Tastets


XIII Fira del Vi de la DO Tarragona

11 maig 2010

Els propers dies 14, 15 i 16 d’aquest mes de maig, el cap de setmana vinent, es celebra una nova edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona a la Rambla Nova de la capital del Tarragonès. La mostra de vins estarà oberta el divendres, des de les 19:30 fins a les 22h., i dissabte i diumenge de 10 a 14 i de 17 a 22h. A més de presentar-se els vins de la collita 2009 també podreu conèixer altres productes gastronòmics característics de la zona com són les coques i els formatges.

Destacar que el dissabte i el diumenge per la tarda teniu la possibilitat de realitzar un curs gratuït d’iniciació al tast de vins, a l’estand de tast de la Fira, amb l’únic requisit d’inscriure’s en el punt de venda d’entrades.

Fa pocs dies des de Tastets us recomanàvem cinc vins d’aquesta DO Tarragona, tots ells del Celler J.M. Bach i Fills. Quatre negres de gran nivell i un blanc jove que pensem que és un dels grans descobriments que hem fet en els darrers temps: el Clos Barenys Muscat 2007, elaborat amb la varietat Moscatell d’Alexandria. No deixeu de tastar-los!

Coneix l’oferta de Tastets de la DO Tarragona!


Les fires de Sant Ponç

10 maig 2010

Demà dia 11 de maig es celebra Sant Ponç, patró dels herbolaris i dels apicultors,  festivitat en la que molts pobles i ciutats de Catalunya organitzen fires en honor del sant i per mostrar a tothom plantes, confitures, mel i altres dolços artesanals, així com tot tipus de productes naturals amb propietats guaridores.

La de més renom és la que es fa al carrer Hospital, a Barcelona. Aquest any s’hi instal·laran 86 parades on es podrà trobar mel, fruites confitades i plantes remeieres. En paral·lel a la fira es celebraran altres actes con una missa solemne en honor a Sant Ponç, a l’església de Sant Agustí, una processó amb l’acompanyament dels Timbalers d’Horta-Carmel, l’acte on es proclamaran les pubilles de la Festa i una ballada de sardanes, tot organitzat per l’entitat Unió de Sant Ponç.

Els de Tastets hi anirem de visita i per feina. Qui sap si aviat us podrem oferir algun dels productes que estaran presents a la mostra!


El Pomell de Blancs, premiat!

08 maig 2010

Tenim el goig de celebrar que un dels vins de Tastets acaba d’aconseguir un guardó en el 44è Concurs Vins DO Penedès. El vi blanc jove del celler Mas Comtal, el Pomell de Blancs 2009, ha aconseguit la Medalla d’Argent en la seva categoria. Aquest vi blanc és un gran desconegut pels consumidors però estem ben segurs que se’n parlarà molt en un futur proper.

Es tracta d’un raïm varietal d’un vi de xarel·lo copejat amb chardonnay, criat sobre mares en cups subterranis, a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquesta criança confereix al vi una riquesa en aromes terciàries o de criança. Nítid, daurat pàl·lid, verdós,que caracteritza els vins joves. En nas és nítid, equilibrat. Tocs florals, cítrics i fruita blanca. A la boca és fresc, notes amargues i cítriques. Evolvent i molt persistent.

I ja sabeu, si voleu portar-lo a casa ho podeu fer des de la nostra web.


TASTETS a Graciamon.TV, la televisió de Gràcia

07 maig 2010

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CKnVI2b7LNA]

Un magnífic reportatge de TASTETS a Graciamon.TV, la televisió de Gràcia. En Jordi Estalella presenta TASTETS i dona resposta a les preguntes d’en Manel López.

Moltes gràcies a Graciamon.TV per oferir-nos aquesta oportunitat!


Fira Gastronòmica de la Sénia “El gust de la memòria”

06 maig 2010

Els propers dies 8 i 9 de maig, aquest proper cap de setmana, es celebra la setena edició de la Fira Gastronòmica de la Sènia. Sota l’epígraf “El gust de la memòria” aplega el bo i millor de la gastronomia del Montsià, molt especialment els seus arrossos i els seus olis DOP Baix Ebre-Montsià.
.
Al voltant de la fira s’organitzen diverses activitats lúdiques entre elles una que ens han recomanat especialment: el concurs de truites. Encara us hi podeu apuntar, fins el dia 7, trucant a l’Ajuntament.
.
Destacar, així mateix, que des del mateix dia 8 i fins el 31 d’aquest mes de maig la localitat celebra les seves Jornades Gastronòmiques, en col·laboració amb els restaurants de la Sénia. Una bona oportunitat per tastar els plats més gustosos i tradicionals de la comarca gràcies als menús que han preparat aquests establiments en motiu d’aquest esdeveniment.
.
De ben segur que a la Fira hi podreu trobar els arrossos de Molí de Rafelet, dels que us varem parlar uns dies. Visiteu la nostra web i tasteu-los!

Ens ha visitat la Josefina Altés!

06 maig 2010

I, sobretot, ha vingut ha recollir el lot de productes del País Valencià que va guanyar en el concurs que varem organitzar fa pocs dies a Facebook.  Per participar es tenia que explicar què havies fet la Diada de Sant Jordi o la Diada del País Valencià.i automàticament entraves en el sorteig.

Ha estat un plaer rebre la visita de la Josefina. A veure si tots els altres us animeu a participar en properes ocasions!


Vins de la DO Tarragona

04 maig 2010

Es podria dir que l’Imperi Romà fou el gran artífex de la Denominació d’Origen Tarragona en la mesura que varen ser els primers en efectuar una labor de comercialització del vins arreu del seu territori i els que van denominar-los “Tarragona”, per situar on s’elaboraven.

En l’actualitat, la seva zona de producció es situa principalment en les comarques del Camp de Tarragona i una part de la Ribera d’Ebre, aplegant 73 municipis. Mentre el sòl de la comarca del Camp és del miocè, calcari i lleuger, a la comarca de la Ribera d’Ebre és de terrenys terciaris, calcaris i pedregosos, amb al·luvions quaternaris. Pel que fa al clima, el Camp de Tarragona és essencialment mediterrani, amb precipitacions anuals de 500 mm. de mitjana, mentre la Ribera d’Ebre pateix hiverns freds i estius calorosos i de molta lluminositat, amb una precipitació mitjana anual de 385mm.

Els vins negres del Camp de Tarragona són ferms i aromàtics i els rosats frescs i de color cirera. Els negres de la Ribera tenen el cos i el color de la carinyena i la riquesa de la garnatxa. Els blancs del Camp són suaus, equilibrats, aromàtics i afruitats, mentre que a la Ribera d’Ebre són de color brillant.

Tastets us vol recomanar cinc vins de la DO Tarragona, tots ells del Celler J.M. Bach i Fills. Quatre negres de gran nivell i un blanc jove que pensem que és un dels grans descobriments que hem fet en els darrers temps: el Clos Barenys Muscat 2007, elaborat amb la varietat Moscatell d’Alexandria. No deixeu de tastar-lo, el seu gust fresc i suau ens donarà la raó.

Coneix l’oferta de Tastets de la DO Tarragona!


La nostra recomanació d’avui: la Mel Muria

03 maig 2010

Mel Muria és una empresa que des de fa 5 generacions es dedica al món de l’apicultura. Des de que el 1810, ara fa dos-cents anys, Rafel Muria fundés aquest negoci ha continuat elaborant els seus productes seguint la tradicional transhumància i les floracions del territori, aconseguint productes naturals i de primera qualitat.

La mel, al tenir sucres d’assimilació directa com la glucosa i la fructosa, es transforma ràpidament en energia pel que se la considera un fortificant muscular i un bon reconstituent. Recomanada a l’alimentació infantil i per combatre els refredats, no és estrany que sovint escoltem que es defineixi com a “font de vida”.

Des de Tastets, avui ens agradaria recomanar-vos el consum de mel i concretament els productes de Mel Muria. Us apropem tres varietats: la Mel Ecològica, la Mel d’Eucaliptus i la Mel de Taronger Azahar Crua.

La Mel Ecològica té el Distintiu del Consell Català Producció Agrària Ecològica (CCPAE) que certifica que la mel ha estat produïda seguint les normes del Consell Regulador de la Producció Ecològica, es a dir que s’ha obtingut sense utilitzar productes químics de síntesi i respectant el medi ambient. Les altres dues varietats, la Mel d’Eucaliptus i la Mel de Taronger Azahar Crua, us les recomanem pel seu sabor i qualitat però també per combatre les afeccions de gola, vies urinàries i pulmons, en el primer cas, i per combatre l’insomni a qualsevol edat, en el segon.

No deixis de provar-les. Visita la nostra web i gaudeix de la millor qualitat en mels!

Les tres varietats, a la nostra web: Mel Ecològica, Mel d’Eucaliptus i Mel de Taronger Azahar Crua


Vins de la DO Montsant

30 abril 2010

Demà dissabte, a la Fira del Vi de Falset, es fa el Tast de Presentació de l’Anyada 2008 de les dues Denominacions d’Origen que podem trobar en aquest esdeveniment que, com veieu, capitalitza la nostra atenció aquesta setmana. Ahir us parlàvem de la DOQ Priorat i avui ens agradaria destacar la DO Montsant que, sovint, queda en un segon pla tapada pel prestigi de la històrica DOQ Priorat però que té categoria i qualitat suficient com per merèixer la nostra atenció per igual.

La DO Montsant és una denominació petita, on la producció de raïm oscil·la, en conjunt, al voltant dels 10 milions de quilos i que aplega una cinquantena de cellers. És una denominació jove, com ho són les persones que hi ha al capdavant dels cellers. La Denominació d’Origen Montsant va néixer l’any 2002 integrada pels municipis i cellers que, fins aquella data, formaven la subzona Falset de la denominació d’origen Tarragona.

Els vins més habituals són els negres, elaborats principalment a partir de les varietats tradicionals garnatxa i carinyena, que donen uns vins amb molt cos, adients per a la criança. Els vins negres de Montsant són equilibrats i aromàtics. Aquesta zona, però, també ha estat famosa a tot el món per l’elaboració de vins generosos: rancis i vins dolços. Vins que, avui dia, recuperen prestigi com a delicadesa, com a producte gourmet. A Tastets us oferim una bona gama de negres però també un d’aquests dolços: el Dolç de Syrah dels Cellers Unió.

Vine a conèixer la nostra oferta en vins de la DO Montsant

http://www.tastets.cat/Article.aspx?Id=13&Page=0&Categoria=DO_Montsant