Activitats per aquest cap de setmana: Festa dels Miquelets

Dissabte dia 3 ens trobareu al Mercat d’artesania popular i productes de la terra, dins de la Festa dels Miquelets, que se celebra a Olesa. El programa de la festa és molt extens, està farcit d’activitats per a petits i grans.

La Festa dels Miquelets és una festa de recreació històrica creada a redós del Memorial 158, espai que Olesa de Montserrat ha dedicat en record als 158 soldats austriacistes originaris d’Alemanya, Àustria, Suïssa, Portugal, Flandes, Holanda i Catalunya morts a Olesa de Montserrat entre 1706 i 1714, en el transcurs de la Guerra de Successió.

Els orígens del nom de Miquelets es remunta al 1640, durant la Guerra dels Segadors, quant les autoritats catalanes van formar un cos de soldats irregulars amb el nom de “Companyia d’Almogàvers”, conegut popularment com a “Miquelets”.

Miquelets de Catalunya és una associació cultural que té per objectiu fer reviure i honorar, mitjançant grups de recreació històrica, els milicians i soldats que des del 1704 fins al divuit de setembre del 1714 (alguns fins i tot més enllà) van defensar els drets, les llibertats i les institucions catalanes.

Programa complet de la Festa dels Miquelets

Etiquetes:

Deixa una resposta