Producte del mes: oli ecològic Camins de Verdor

Oli d'oliva

El cultiu de l´olivera és endèmic a la Mediterrània. Els seus origens els trobariem a l´Àsia menor en temps certament reculats. Des de sempre ha estat una planta representativa de la pau i la seva fruita convertida en oli té atorgades virtuts altament saludables, avui del tot demostrades científicament.

Només amb l´ajut de procediments mecànics s´obté l´oli verge i el verge extra, que vindria a ser la flor de la flor. Amb unes aromes i un sabor d´una franquesa absoluta trobem a la boca l´autèntica essència de les olives, conservant tothora les propietats nutricionals que incorpora.

Com a producte totalment natural cal conservar-lo en bones condicions, l´envàs ben tancat i a recés de la calor, la humitat i la llum excessiva. Alhora cal preveure que amb el pas del temps anirà perdent propietats, fet pel que convé consumir-lo dins el període aconsellat pel productor.

Aspectes nutricionals.

A banda de les qualitats gastronòmiques l´oli d´oliva verge és sinònim de salut. Aliment fonamental dins la dieta mediterrània, conté àcids grassos essencials i vitamina E amb capacitat antioxidant. S´aconsella que sigui el greix d´addició fonamental tant per amanir com per cuinar i la dosi òptima per a una persona sana és de 3 o 4 cullerades soperes al dia.

Font: Màrius Fuertes, assessor gastronòmic de Tastets

Gaudiu aquest mes d’un 15% de descompte en l’excel·lent  Oli d’oliva verge extra Camins de Verdor!

Etiquetes:

Deixa una resposta