Arxiu per la categoría: ‘Arrossos’

Producte del mes: Risotto de Ceps, de Monbolet

dimecres, 06 octubre 2010

Risotto de ceps, Monbolet

La nostra recomanació del mes farà les delícies dels vostres convidats, n’estem convençuts. Monbolet ens fa una proposta culinària agosarada amb un resultat espectacular a taula: barrejar un dels nostres bolets més emblemàtics i preuats, el cep, amb el risotto, l’arròs caldós italià per excel·lència, all i julivert.

Tot i que Monbolet ens presenta aquest Risotto de Ceps com a producte precuinat, és un plat que requereix dedicació. Sabeu que el secret del risotto és precisament anar afegint brou a l’arròs a mesura que aquest el va absorbint, però podeu estar convençuts que el temps emprat es veurà recompensat pel resultat final i per la satisfacció de veure com el gaudeixen els vostres comensals.

Monbolet és garantia de qualitat. Aquesta empresa familiar ubicada al Berguedà treballa de forma totalment artesanal i natural. Ells mateixos fan la recol·lecció, la selecció, l’elaboració i la comercialització d’uns productes que no porten additius, colorants, ni conservants. Artesanal i natural per una qualitat superior.

No deixeu de tastar aquest magnífic risotto!

El Risotto de Ceps a la nostra web

Recordeu que també podeu fer qualsevol comanda trucant al 902 104 917

La nostra recomanació d’avui: l’Arròs Rodó Perlat, del Molí de Pals

dilluns, 16 agost 2010

Arròs de Pals

Aquesta varietat d’arròs, un cop cuinada, queda molt gustosa ja que absorbeix molt bé el caldo i el sofregit, desprèn més midó i costa més de passar-se. Molt recomanable per arrossos a la cassola i arrossos bullits.

El Molí de Pals es dedica a l’elaboració d’arròs des del segle XV. Pel fet d’estar elaborat artesanalment, l’arròs resulta menys brillant que d’altres arrossos del mercat, però conserva íntegrament la seva qualitat nutritiva. El clima empordanès, amb temperatures no tan altes a l’estiu com en altres zones productores d’arròs, l’albufera valenciana i el delta de l’Ebre, és un dels factors favorables i distintius per a la qualitat de l’arròs de Pals.

L’Arròs Rodó Perlat a la web de Tastets

Fira Gastronòmica de la Sénia “El gust de la memòria”

dijous, 06 maig 2010

Els propers dies 8 i 9 de maig, aquest proper cap de setmana, es celebra la setena edició de la Fira Gastronòmica de la Sènia. Sota l’epígraf “El gust de la memòria” aplega el bo i millor de la gastronomia del Montsià, molt especialment els seus arrossos i els seus olis DOP Baix Ebre-Montsià.
.
Al voltant de la fira s’organitzen diverses activitats lúdiques entre elles una que ens han recomanat especialment: el concurs de truites. Encara us hi podeu apuntar, fins el dia 7, trucant a l’Ajuntament.
.
Destacar, així mateix, que des del mateix dia 8 i fins el 31 d’aquest mes de maig la localitat celebra les seves Jornades Gastronòmiques, en col·laboració amb els restaurants de la Sénia. Una bona oportunitat per tastar els plats més gustosos i tradicionals de la comarca gràcies als menús que han preparat aquests establiments en motiu d’aquest esdeveniment.
.
De ben segur que a la Fira hi podreu trobar els arrossos de Molí de Rafelet, dels que us varem parlar uns dies. Visiteu la nostra web i tasteu-los!

Fira de l’Arròs i el Comerç d’Aldea

dimarts, 13 abril 2010

Des d’aquest divendres, i durant tot el cap de setmana, es celebra la VI Fira de l’Arròs i el Comerç d’Aldea, una mostra en la que podem trobar els productes més emblemàtics de les comarques de les Terres de l’Ebre, molt especialment els de la seva horta, els seus arrossars i els seus cultius de secà. Una magnífica oportunitat per atansar-nos a productes com els que recomanàvem en els darrers dies: els arrossos del Molí de Rafelet, una de les joies d’aquestes contrades i que Tastets us apropa durant tot l’any.

Ens agrada destacar, dins les activitats paral·leles a la mostra, que durant el dissabte a la tarda i tot el diumenge la Fira organitza un Taller Gastronòmic Infantil en el que els més petits aprendran la cuina de l’arròs. Una manera d’acostar-los a un dels signes d’identitat de les seves comarques.

I si no podeu anar a la Fira però no voleu renunciar als productes, recordeu que Tastets us pot apropar els arrossos del Molí de Rafelet:

http://www.tastets.cat/Article_Detall.aspx?id=620&Producte=Arrossos–%3EArr%C3%B2s_Bomba

http://www.tastets.cat/Article_Detall.aspx?id=621&Producte=Arrossos–%3EArr%C3%B2s_Marisma

“Arròs, col i fesols blancs”, una recepta cinc estrelles

divendres, 09 abril 2010

Si ahir us presentàvem larròs Molí de Rafelet, avui us proposem una recepta que us permetrà gaudir al màxim del seu immillorable sabor.

Ens hi posem? Ingredients que us caldran:

– 300gr. d’arròs Molí de Rafelet Marisma
– 200gr. de fesols blancs
– un os de porc
– un peu de porc
– una col mitjana
– tomàquet
– ceba, all, safrà i sal.

(més…)

Els arrossos de Molí de Rafelet, essència del Delta

dijous, 08 abril 2010

Els Margalef porten cent anys elaborant els millors arrossos artesans del Delta de l’Ebre, encara avui utilitzant el molí d’arròs de fusta que en Rafael Margalef va construir entre els anys 1935 i 1940, l’únic que queda a la zona del Parc Natural. Amb aquest molí s’aconsegueix que l’arròs es separi de la seva closca i que amb unes friccions, amb cons d’esmeril, es pugui blanquejar.

Els arrossos de Molí de Rafelet no porten conservants i s’envasen al buit immediatament després de que finalitzi el seu procés d’elaboració, per una millor conservació. La seva qualitat, i detalls com  aquest que acabem d’esmentar, fan que el gra aconsegueixi un menor temps de cocció i un major rendiment en aquesta, al marge d’un gust excepcional. Com els hi agrada dir als Margalet, l’arròs de casa seva té “sabor i gust a arròs”, una qüestió que poden dir molt pocs.

A Tastets hem apostat per portar-vos a taula dos dels seus productes més emblemàtics: l’arròs Bomba i l’arròs Marisma. L’arròs Bomba és un arròs amb una gran capacitat d’absorció de sabors, una gran resistència a l’empastat i el creixement del gra en la cocció és més del doble. Està especialment indicat per a paelles, arrossos secs, caldosos o melosos. L’arròs Marisma, per la seva part, està recomanat per a  arrossos caldosos i melosos, per l’arròs amb llet i també per a risottos. En els dos casos, és important tenir en compte que una vegada obert l’envàs s’ha de conservar al frigorífic.

No deixeu de tastar-los, veureu com marquen la diferència.

Accedeix a la plana de Tastets on trobar-los:

http://www.tastets.cat/Article_Detall.aspx?id=620&Producte=Arrossos–%3EArr%C3%B2s_Bomba

http://www.tastets.cat/Article_Detall.aspx?id=621&Producte=Arrossos–%3EArr%C3%B2s_Marisma