Resultats del concurs Lactium de Vic 2013


El passat 23 i 24 de març va tenir lloc el 5è Concurs de Formatges artesans Lactium a Vic. El concurs estava dividit en les següents categories: formatges frescos, formatges de pasta tova, formatges de pasta semidura o dura, formatges blaus i iogurts.

Els guardonats del concurs per aquest 2013 han estat els següents:

1) Categoria Formatges Frescos
Lactium Or: Formatge fresc de cabra, formatgeria Granja Armengol.
Lactium Plata: Mató de vaca 100 grams, formatgeria Granja Armengol.
Lactium Bronze: Mató de vaca 2 Kg, formatgeria Granja Armengol.

2) Categoria Formatges de pasta tova
2.1 Formatges Pasta tova vaca
Menció especial al formatge Gebrat d’Obaga, Formatgeria Mas d’Eroles.

2.2 Formatges de pasta tova de cabra
Lactium Or: Petit Cendrat de Mas Rovira, Formatgeria Mas Rovira.
Lactium Plata: Cuirol al Pebre, Formatgeria Cuirols.
Lactium Bronze: Petit Rodó de Mas Rovira, Formatgeria Mas Rovira.

2.3 Formatges de pasta tova d’ovella
Lactium Or: Puit Blanc de Formatgeria Valette
Lactium Plata: Panical Blanc de Formatgeria Taüll
Lactium Bronze: Puit Rústic de Formatgeria Valette

3) Categoria Formatges de pasta dura
3.1 Formatges de pasta dura de vaca entre 7 i 60 dies de maduració
Lactium Or: Don Crisanto de Queixeria Crisanto SAT
Lactium Plata: Ros de Ratafia de Formatgeria Mas d’Eroles
Lactium Bronze: Jersey Stratus de Formatgeria Finca de Uga

3.2 Formatges de pasta dura de cabra entre 7 i 60 dies de maduració
Lactium Or: Formatge de cabra Betara de Formatges Betara
Lactium Plata:Formatge Cabra Fines Herbes de Formatges Mas Garet
Lactium Bronze: Queso semicurado Doñana de Quesos de Doñana

3.3Formatges de pasta dura d’ovella entre 7 i 60 dies de maduració
Lactium Or:Pla d’Eroles de Formatgeria Mas d’Eroles
Lactium Plata: Formatge Vall de Meranges (semicurat) de la Form.Vall de Meranges
Lactium Bronze: Tierno de Guara de Quesos de Guara

3.4 Formatges de pasta dura de vaca amb més de 60 dies de maduració
Lactium Or: Ermesenda d’Eroles de Formatgeria Mas d’Eroles
Lactium Plata: Maó de 10 mesos de Formatgeria Hijos de Quintana
Lactium Bronze: Madurat de Formatgeria Mogent

3.5 Formatges de pasta dura de cabra amb més de 60 dies de maduració
Lactium Or: La Flor de Guara de Formatgeria Quesos de Guara
Lactium Plata: Alegranza de Formatgeria Finca de Uga
Lactium Bronze: El Garet Gran de Formatgeria Mas Garet

3.6 Formatges de pasta dura d’ovella amb més de 60 dies de maduració
Lactium Or: Queso Manchego Artesano de Formatgeria Pago de la Jaraba
Lactium Plata: Pur du Brebis de Fromagerie du Pays d’Aramits
Lactium Bronze: Idiazabal Gordoan de Formatgeria Felix Etxezarreta
Menció Especial per la seva qualitat a: Idiazabal La Leze

4) Categoria Formatges elaborats amb herbacol
Menció especial al formatge Flor de la Dehesa Formatgeria Borfran SLL

5) Categoria Formatges blaus
Menció especial al formatge Blau del Nèt Formatges Camps

6) Categoria Iogurts Artesans
Lactium Or: Iogurt Natural Casa Sibilló
Lactium Plata: Iogurt Natural Germans Comas
Lactium Bronze: Iogurt Natural La Reula

PREMIS ESPECIALS

MILLOR FORMATGE CATALÀ DEL 2013
Formatge Blau del Nèt de Formatges Camps

MILLOR IOGURT CATALÀ DEL 2013
Iogurt Natural Casa Sibilló

Etiquetes: ,

Deixa una resposta