Lactium Vic – Mostra de formatges i vins


Aquest cap de setmana 23 i 24 de març té lloc la Fira Lactium a a Vic, una punt de trobada dels productors i elaboradors del món del formatge a nivell nacional i en el qual també lloc el 5è Concurs de Formatges Artesans Lactium.

Dissabte té lloc aquest concurs, dividit en 5 categories (formatges frescos, formatges de pasta tova, formatges de pasta semidura o dura, formatges blaus i iogurts), en què es dona el premi al Millor Formatge Artesà Català 2013 triat d’entre els formatges catalans millor classificats de cada categoria.

El 2009 i 2010 diversos formatges de la formatgeria Mas d’Eroles, a l’Alt Urgell, han estat guardonats en aquest concurs.

D’entre les altres activitats de la fira també destaquem: Degustacions i Mercat de formatges i vins de difrents DO catalanes, on es podrà comprar i degustar aquests productes, Concurs popular de formatges, xerrades, Sopar Maridatge de caves i formatges a càrrec de l’expert en formatges Oriol Urgell, l’enòleg Enric Bartra i la sommelier Meritxell Falguerasi, presentacions de llibres, tallers i música en directe.

Fira Lactium Vic 2013
23 i 24 de març
Entrada gratuïta
9 a 21.30 h
Plaça de la Catedral i altres indrets
Per a més informació: Programa de la Fira

Etiquetes:

Deixa una resposta