Fira de Sant Miquel a Santpedor

Aquest cap de setmana us convidem que vingueu a visitar la bonica vila de Santpedor que celebra la fira de Sant Miquel, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, Tastets hi serem presents, i trobareu alguns dels nostre productes com les ratafies d’Esparreguera, la xocolata a la pedra, galetes artesanals… Sinó hi heu estat mai,  segur que el seu centre històric  medieval us sorpendrà.

L’origen d’aquesta fira es remunta a final del segle XII, quan el rei Alfons i concedeix la carta de població amb franqueses a la vila de Santpedor.

El Costumari Català de Joan Amades ja descriu la fira com un veritable esdeveniment social i comercial i que era coneguda com la “Fira dels Ases” per les importants transaccions i tractes d’equins que s’efectuaven.

Actualment, la fira de Sant Miquel gira entorn del barri antic de Santpedor, el qual conserva l’estructura medieval de carrers estrets i acollidors. Des de l’any 1991 s’aposta, any rere any, pels productes naturals i ecològics.  S’ha consolidat com una de les principals de la Catalunya interior. Diversos actes culturals amenitzen la fira: actes tradicionals, músics al carrer, exposicions, xerrades…Avui dia la fira posa especial atenció a la gastronomia pròpia de la comarca i en concret a la santpedorenca, oferint degustacions de productes propis i recuperant el plat típic de la Fira, la cabra estofada amb albergínia, un plat típic de la verema.

Font: festacatalunya.cat

Deixa una resposta