La Ratafia dels Raiers premiada al Concours Mondial de Bruxelles 2011


La Ratafia dels Raiers 125 aniversari, elaborada en commemoració d’aquesta efemèride per l’empresa Licors Portet de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), ha obtingut la Medalla d’Or al Concours Mondial de Bruxelles 2011 (Vins & Spiritueux).

Aquestes medalles, acostumen a ser bastant nombroses pel que fa a vins i caves, però són molt més restringides pel que fa als licors. La que ha obtingut la Ratafia dels Raiers, ha estat l’única Medalla d’Or concedida a un licor català en l’edició d’enguany. Tan sols un altre licor català n’ha obtingut una de plata.

A nivell mundial, s’han concedit un total de 51 Medalles d’Or a licors i destil·lats, i de l’Estat espanyol, només un licor de Navarra ha esta premiat amb una Medalla de Plata.

Aquesta Ratafia concebuda com un homenatge als pares dels actuals propietaris de l’empresa, Àngel i Carlos Portet, esdevé ara, encara amb més força, un reconeixement a la figura del  seu pare, en Joan Portet,  que els hi va transmetre els secrets de l’elaboració dels licors tradicionals del Pirineu.

Per fer aquesta Ratafia especial, es van utilitzar aiguardents de vi envellits durant més de 50 anys en bótes de roure i tot un seguit de desti·lats i macerats de fruites, espècies, plantes i arrels obtinguts en les instal·lacions de l’empresa, entre els quals el macerat de nous verdes dels noguers de les poblacions pallareses de Sossís i d’Aransís de la collita del 2006. Un cop acabat el licor, es va deixar reposar durant 24 llunes en una bóta de fusta.

Font: Licors Portet

Ratafia dels Raiers al nostre web

Etiquetes: ,

Deixa una resposta