Entrevista amb Damià Nicolau, propietari de Can Not

Damià Nicolau, de Can Not

Volem conèixer més a prop el producte d’aquest mes. De quina millor manera que fer-ho amb l’ajuda del propietari de Can Not, en Damià Nicolau.

-Damià, explica’ns els orígens de la vostra empresa

-En Baltasar i la Micaela, els nostres pares, van començar a treballar l’any 1984 amb l’únic objectiu que la sobrassada feta a casa fos igual que la que es feia, i es fa, a les matances de les cases de pagès. Avui en dia, una nova generació de la família hem preservat aquesta tradició, i aquest repte, i seguim treballant amb el bon consell dels qui en saben més que ningú de sobrassades.

-D’on prové el nom de Can Not, Damià?

-Son Not és la finca que dona nom a l’empresa. Una finca que pertany a la família des del segle XVI on els porcs s’han alimentat i mogut en total llibertat. Des de l’any 2009 en ella hi collim, també, el pebre vermell Tap de Cortí, una varietat mallorquina amb el que els nostres avantpassats elaboraven la sobrassada, una varietat ecològica amb un color vermell intens, una olor especial d’acabada de moldre i un sabor dolç molt característic que fem servir pels nostres productes.

-Per fer un embotit de qualitat com el vostre és important disposar de bones matèries primeres per la seva elaboració.

-Els nostres embotits s’elaboren amb porcs creuats engreixats en llibertat a la Finca de Son Not, com dèiem, amb gra i figues, i amb porcs negres engreixats a la finca d’un ramader de la zona. El més important és l’ alimentació dels animals a base de cereals, figues i pastures. Les espècies que fem servir també són de primera qualitat: la sal, el pebre negre, el pebre picant i l’abans esmentat pebre dolç Tap de Cortí. Però no tot són les matèries primeres, també és important la curació dels nostres productes. En el cas del embotits de Can Not tots es curen dins dels assecadors naturals que tenim a casa. El més important, per tal que la sobrassada conservi tot el seu aroma i aquell gust tan especial, és que durant el procés de maduració la sobrassada es curi de manera natural.

-La sobrassada té un alt valor nutricional

-Efectivament, té un alt valor energètic i nutritiu. El porc, respecte a altres animals, té una gran quantitat d’àcids grassos saturats, beneficiosos per la salut. El pebre bord que conté, per la seva part, és un antioxidant i conté vitamina A.

-Penseu ampliar l’oferta de productes, en un futur?

-De fet Can Not ja és quelcom més que la sobrassada. Fem una molt bona botifarra, botifarrons, bufeta, camallot, culana, llom embotxat, poltrú. Estem molt contents amb tots els nostres productes. Us convidem a tastar-los.

-Damià, moltes gràcies pel teu temps i moltes gràcies a tot l’equip de Can Not per portar-nos a taula productes extraordinaris com els que feu.

La Sobrassada Artesana de Can Not al web de Tastets

Etiquetes: , ,

Deixa una resposta