Entrevista amb Gabriel Mora, propietari i gerent de Can Parrí

Gabriel Mora, de Can Parrí

-En primer lloc, moltes gràcies a en Gabriel per poder-nos explicar amb més detall el seu extraordinari producte. Explica’ns, si us plau, els orígens de Can Parrí

-Can Parrí va sorgir pensant en la recuperació d’una tradició molt arrelada a Porreres, que era assecar els albercocs pel seu autoconsum i comercialització. Una activitat de la qual molta gent hi vivia i que durant molts d’anys va ser la principal font d’ingressos del poble. Els meus padrins havien assecat albercocs sempre com a activitat principal i els venien a cooperatives i mercaders; els meus pares varen continuar amb tot això compaginant la seva feina pròpia amb la cura dels arbres i les finques. Jo des de petit sempre estava amb ells i ho vaig absorbir tot, els sentiments, les paraules, els fets i amb els estudis que vaig triar i l’experiència vaig decidir continuar amb aquest món, mantenint el mateix producte de sempre i afegint diversos aspectes innovadors.

-Diuen que l’albercoc sec té un alt valor nutricional. Què ens n’has de dir?

-Són molt coneguts per la quantitat de ferro, antioxidants i fibra que tenen -són molt útils com a regulador intestinal-. La veritat és que son un bon aliment per completar la nostra alimentació. A més, aporten molta energia. Per això són molt populars entre els esportistes. Molt consumits pels ciclistes, atletes, practicants de senderisme…

-Quina és la vostra filosofia de treball? Sota quines premisses s’elaboren els vostres productes?

-La nostra filosofia està basada en el treball i amb la manera de fer les coses. És molt important saber què vols ,per saber què fer. Els pilars bàsics de la nostra empresa són la responsabilitat, la creativitat, la tradició, la qualitat,  el sentiment i les ganes de treballar.

-Penseu ampliar l’oferta de productes, en un futur?

-Sí, de fet ara estem a punt d’obrir un local gastronòmic propi. Un lloc on combinarem la venda de productes tradicionals illencs amb els nostres productes. Farem feina per donar a conèixer l’establiment com un punt de referència de l’albercoc a nivell de les Illes i ,a llarg termini, a nivell nacional. Tenim les eines bàsiques, il•lusió, ganes de treballar, una ubicació immillorable, un establiment amb molt de caràcter i significat per al nostre poble, Porreres. Això ens permetrà ampliar l’oferta de productes, com per exemple l’albercoc amb sucre (almívar), els torrons d’albercoc, l’albercoc per amanides, la confitura, etc.

-Com t’agradaria tancar l’entrevista? Ens vols explicar res més de casa vostra o dels vostres productes?

-Simplement dir-vos que és molt important fer les coses amb responsabilitat i saber que és el que consumim. Tenir la informació necessària del producte és la clau per emprar-la i consumir-la de manera idònia. Can Parrí no deixarà mai de ser una família que representa un poble, una cultura i una part de la comunitat balear que treballa per donar a conèixer el seus albercocs i aposta per la continuïtat del sentiment i qualitat. Les darreres paraules són per convidar-vos a venir a visitar el poble de Porreres i el nostre establiment “s’Escrivania”, on podreu trobar-nos per explicar-vos tot el que fem i volem fer.

Moltes gràcies per les teves respostes, Gabriel.

Recordeu que podeu  demanar els vostres Parrins a la web de Tastets.cat

Etiquetes: , , ,

Deixa una resposta