Lots i Regals de Nadal 2015

13 novembre 2015


Arriben altra vegada aquestes dates assenyalades i des de Tastets, des de fa ja 9 anys, us volem oferir el bo i millor dels productes catalans, per poder sorprendre amics i familiars o com a mostra d’agraïment a clients, proveïdors, etc.

Al nostre apartat de Lots i Regals de Nadal’15 trobareu més de 50 propostes de regals gastronòmics originals i de qualitat. Aquest any,com a novetat, hem elaborat diferents Especialitats (productes gastronòmics units per una temàtica: vins de la DO Penedès, Conca de Barberà, productes de l’Empordà, especial Dolços de Nadal o un especial d’Oli d’oliva verge extra, etc) amb nous embalatges més variats (capses, cistelles, paneres).

També trobareu al nostre web una àmplia selecció de Torrons i neules artesanes, dolços que no poden faltar a taula, acompanyats d’un bon cava.

Us recordem també, que lliurem directament els obsequis al destinatari que desitgeu i amb la possibilitat d’afegir-hi una targeta dedicatòria (sense cap cost afegit). Només cal que ens feu arribar el text quant feu la comanda a través del web o per telèfon i Tastets s’encarrega de tot.

També podeu consultar el nostre catàleg de Lots i Regals de Nadal’15 per a empreses (pdf), on trobareu les nostres promocions. Si desitgeu fer-vos un lot a mida poseu-vos en contacte a info@tastets.cat o trucant al 93 297 90 08 i us farem arribar un pressupost.


18a Fira Mediterrània de Manresa 2015

10 octubre 2015

Del 15 al 18 d’octubre torna la Fira Mediterrània, la fira de Cultura popular i Músiques del Món.

Per sisè any consecutiu Tastets + Begudes de la Terra serem presents a la fira duent la barra de la Taverna Estrella Damm/ Cuines del món (situada al jardí del Casino).

Pel que fa a la gastronomia, en aquest espai hi trobareu Food Trucks & Cuines del Món (sushi, coques creatives, cuina del Marroc, croquetes de la iaia, hamburgueses d’autor,entrepans gourmet km0, etc) i a la nostra barra podreu beure cerveses artesanes, licors tradicionals i combinats dels Països Catalans (Aigua de València, Pomada, etc). La tarda de dissabte també podreu degustar xocolata artesana a la tassa.

Pel que fa a les actuacions musicals, d’entre els els artistes que actuaran a la Taverna cal destacar: Clara Andrés, Riu, Contracorrente, BandAdriatica i a la nit de Ball Folk: Niu i La Clavellinera, Música Nostra i Le Bal Brotto- López.

El preu d’entrada a la taverna és de 2 € (bescanviable per a una consumició), excepte el dijous i diumenge tarda (gratuïta) i la nit de Ball Folk (12 €).

Per a més informació consulteu el web de la fira: www.firamediterrania.cat


Crema d’orxata

20 juliol 2015


Si us agrada l’orxata i voleu tastar-la amb una consistència més cremosa us recomanem aquesta recepta

INGREDIENTS:

• 400 ml d’orxata
• 100 ml de nata líquida
• 1 rovell d’ou
• 15 g de farina de blat de moro (per exemple Maizena).

Posem l´orxata a escalfar en un cassó. Mentrestant, mesclem a part la nata líquida amb el rovell d´ou i la farina de blat de moro. Mantenint l´orxata al foc hi anem afegint la mescla sense deixar de remenar. Continuem remenant i, quan arrenqui el bull apaguem el foc i remenem uns instants més fins que veiem que la crema va espessint i prenent cos. En aquest punt ja la podem abocar en recipients individuals i la deixem refredar. Un cop freda la conservem a la nevera i, just abans de servir-la, hi posem una mica de canyella en pols pel damunt o algunes xufes si en teniu.

Font foto: Flickr


L’orxata

12 juliol 2015


Parlar d´orxata és fer-ho genèricament de la beguda que prové d´ingredients vegetals mòlts i barrejats amb aigua i, habitualment, sucre. Podem trobar-ne d´ametlles, nous, avellanes o bé de diversos cereals, entre altres ingredients. Amb tot, a casa nostra la més popular i abundant és la de xufa o xufla.

Les xufes són petits tubercles d´entre 0,50 i 0,80 grams de pes unitari i amb una llargada d´entre 0,9 i 1,6 centímetres. Morfològicament predominen les del tipus llargueta (més allargades) i les del tipus ametlla (més arrodonides). S´utilitzen per a elaborar, ja sigui de manera artesana, industrial o domèstica una orxata amb bona capacitat nutritiva i refrescant. Val a dir que les xufes també es poden prendre com a fruits secs. De fet, segons el filòsof grec Teofrast, les xufes eren unes preuades postres a l´antic Egipte.

Des de l´any 1995 la Denominació d´Origen Xufa de València vetlla per la qualitat i protegeix la xufa produïda tradicionalment a diferents municipis de la zona.

Aspectes nutricionals

L´orxata és una beguda considerablement energètica feta amb ingredients vegetals. Presenta un bon contingut en àcids grassos saludables, així com un contingut alt en midó i aminoàcids. A nivell de micronutrients és rica en fòsfor, calci, magnesi, potassi i ferro. Per altra banda, el seu contingut en sodi és baix, fet que la pot fer del tot apta en el cas de les persones hipertenses.

La seva caracterització nutricional i la seva digestibilitat fan de l´orxata un aliment molt escaient per a la mainada, les persones grans i els esportistes.

Gastronomia

Podem beure l´orxata a qualsevol època de l´any, tot i que potser a ple hivern no és tan habitual. Ben fresca és molt saborosa i plaent a qualsevol hora. Fins i tot pot ser un berenar ben saludable. També pot servir com a ingredient per a fer gelats.

Cal tenir present que si la preparem nosaltres a casa o la comprem fresca hem de conservar-la a la nevera i procurar de consumir-la durant les següents 24 hores. En el cas de les orxates envasades la seva durabilitat és major degut als tractaments tèrmics de conservació que se´ls ha aplicat.

Màrius Fuertes i Mateu

Font foto:Flickr


Empedrat

21 juny 2015


L’empedrat és una amanida freda tradicional de la cuina catalana. Les mongetes seques en són l’ingredient principal, acompanyades de tomàquets tallats a daus, bacallà dessalat esqueixat i olives negres. El seu nom fa referència a l’aspecte, que sembla un plat de pedretes.

Ingredients:

-500 g de bacallà esqueixat i dessalat
-300 g de mongetes bullides
-4 tomàquets madurs tallats a daus
-1 ceba
-un grapat d’olives negres
-pebre negre
-oli d’oliva verge extra
-sal

Preparació:
Primer de tot posem el bacallà en remull i el rentem diverses vegades per a què perdi el màxim de sal. El deixem en remull almenys una hora. Si ens en recordem és millor deixar-lo 1 o 2 dies abans en remull, així ens assegurem que no sigui salat.
Tallem els tomàquets i la ceba a daus petits. Afegim les mongetes, el bacallà ben escorregut, en trossos petits, les olives i amanim amb un bon raig d’oliva verge extra i sal i ho remenem tot bé.

Si es prefereix, les mongetes es poden substituir per cigrons.I també es poden afegir altres hortalisses com pebrot verd o vermell, tallat ben petit.

L’empedrat és un plat dietèticament molt complet, ja que conté moltes proteïnes (que trobem als llegums i en el bacallà, que té un alt contingut de proteïnes i greix omega-3 d’alta qualitat ) i vitamines i minerals que trobem a les hortalisses, així que el podem menjar com a plat únic.

Font foto: Fickr


BCN Gluten Free

23 març 2015

El propers 28,29 i 30 de març tindrà lloc a Barcelona la BCN Gluten Free, una fira de productes sense gluten. Durant tres dies Barcelona es convertirà en el centre de la indústria i les tendències sense gluten, amb la presència activa de productors, metges, cuiners i periodistes. Serà una cita obligada per a tots aquells que segueixen una dieta sense gluten i dia a dia busquen nous productes per afegir a la seva dieta.

Entre les activitats programades hi haurà tallers d’elaboració de pa o pastisseria, activitats per als més petits, xerrades d’experts (metges, fabricants, periodistes, enginyers) o Tallers de Tast de cerveses sense gluten (Preu: 5€. Cal inscripció).

BCN gluten Free
28, 29 i 30 de març
Lloc: CCIB – Centre de Convencions Internacional. Diagonal Mar. Barcelona
Preu entrada general: 10 €

Per a més informació: www.bcnglutenfree.com

Vegeu els productes sense gluten al web de Tastets.


Arròs amb bacallà

17 març 2015


Ingredients:

-400 g de bacallà esqueixat dessalat
-400 g d’arròs de Pals
-100 g de pèsols
-1 ceba
-2 pebrots
-Oli d’oliva
-1l de Brou de peix

Per fer la picada:
-1 all
-Julivert

Preparació:

Poseu en una paella l’oli, la ceba, el pebrot verd i ho sofregiu. Com que el nostre brou ja porta tomàquet no posarem tomàquet natural al sofregit. Afegiu el bacallà tallat en daus petits i remeneu. Afegiu l’arròs i remeneu un parell de minuts. Aboqueu el brou bullent i els pèsols. Deixeu-ho bullir uns 15-17 minuts aproximadament.
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, hi afegiu la picada. Deixeu reposar 3 minuts i serviu ben calent.

Suggeriments:

-Podeu posar-hi altres verdures que us agradin (enlloc del pebrot) com per exemple carxofes, quant és temporada.

-Per acompanyar aquest plat us recomanem un vi blanc com és el Pomell de Blancs, un vi ecològic de la DO Penedès.

Font foto: Flickr


Barcelona Beer Festival 2015

03 març 2015


La quarta edició del Barcelona Beer Festival torna els dies 13, 14 i 15 de març al mateix emplaçament que l’any passat, el Museu Marítim de les Drassanes Reials.

Hi haurà representades més de 300 cerveses artesanes (d’Anglaterra, Estats Units, País Basc, Itàlia, Asturias, Bèlgica, etc.), d’entre les quals més d’una cinquantena de cerveses artesanes catalanes (cervesa del Montseny, Moska de Girona, Espiga de Ferro, Arts, Glops, etc). Cal destacar que hi haurà un sortidor de cervesa apte per a celíacs i un de cervesa sense alcohol.

Hi ha organitzades activitats paral·leles com maridatges de cerveses amb formatges, maridatge de música i cervesa o maridatge de sushi i cervesa.

El festival funciona amb got i moneda propis que es poden adquirir als punts de venda. L’entrada al festival inclou got, guia i les dues primeres fitxes.

Barcelona Beer Festival 2015
13,14 i 15 de març

Museu Marítim de Barcelona. Sala Marqués Comillas
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona
Horari: divendres i dissabte de les 11 a les 23h – Diumenge de les 11 a les 21h.
Entrada:7 €

Per a més informació: www.barcelonabeerfestival.com


Festa del Xató de Vilafranca del Penedès

18 febrer 2015


El proper diumenge 22 de febrer, de les 11 fins a 2/4 de 3 de la tarda, la rambla Sant Francesc de Vilafranca del Penedès acollirà la Festa del Xató, que s’emmarca dins de les diferents xatonades que tenen lloc a poblacions diverses com Sitges, Vilanova, Calafell, Vilafranca, etc. organitzades per la Ruta del xató

Les activitats que es faran a Vilafranca són:

• Degustació del xató de la Ruta: El Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca amb vins de la DO Penedès
Preu tiquet complet: 6€ (IVA inclòs) Inclou: 1 ració de xató, copa de vi o aigua, ració de pa, joc de coberts i bossa de regal.

• Taller d’elaboració de xató per a nens. Aprèn a fer xató!
11.30h: Taller on el mestre xatonaire ensenyarà a fer xató a tots els nens i nenes participants.

• Concurs d’elaboració de la salsa de xató de Vilafranca. Hi ha premis per les tres millors salses de xató. Entre el jurat que valorarà les salses hi haurà l’ambaixadora de la Ruta del Xató d’enguany, la sra. Fina Puigdevall, cap de cuina i propietària del restaurant Les Cols d’Olot, amb dues estrelles Michelin.

• Taller de tast de vins
13.30h: Tast de vins. Els participants podran degustar vins de la DO Penedès maridats amb fruita seca, un dels ingredients imprescindibles per l’elaboració d’un bon xató.

A banda d’aquestes activitats gastronòmiques també hi haurà música, jocs infantils i mercat d’artesania.


Salsa xató

15 febrer 2015


La salsa xató es fa servir per amanir l’escarola, però també es pot aplicar a la xicoira, enciam, etc.

Ingredients:
-1 nyora
-2 grans d’all
-ametlles torrades
-molla de pa (xopada amb vinagre)
-oli, vinagre i sal.

Elaboració:
Escaldeu la nyora uns 10 minuts. Raspeu-la per aprofitar la polpa. Piqueu bé al morter l’all amb un polsim de sal. Afegiu-hi les ametlles i continueu picant. Afegiu-hi la nyora, reduïu-ho tot a una pomada, afegiu-hi el pa, escorregut, i hi aneu tirant l’oli gota a gota, com si féssiu un allioli. A mitja confecció hi afegiu una mica de vinagre.
Podeu guardar aquesta salsa deliciosa uns deu dies a la nevera i podeu afegir-hi bitxo.
Se serveix amb escarola, olives arbequines, tonyina salada, seitons, etc.

Font:Catalunya per sucar-hi pa, Jaume Fàbrega
Font foto: El Periódico

També trobareu la salsa xató ja feta al web de Tastets