Classificació dels caves

cava

 

Els caves catalans poden estar classificats segons 3 categories diferents:

1. DENOMINACIÓ D’ORIGEN CAVA

La Denominació d’Origen Cava protegeix els vins escumósos de qualitat elaborats segons el mètode tradicional del cava del Penedès. Les varietat de raïm recomanades en el reglament són: macabeu, parellada i xarel·lo.

2.  CLÀSSIC PENEDÈS

Segueix el mètode tradicional i ancestral d’elaboració dels millors escumosos. Es caracteritza per 3 punts principals:

Cava 100% ecològic

DO Penedès

100% Reserva (mínim 15 mesos al celler)

3)  CORPINNAT

Marca Col·lectiva de la Unió Europea nascuda el 2019  amb la voluntat de distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, a partir de raïm 100% ecològic recol·lectat a mà i vinificat íntegrament a la propietat, amb una criança mínima de 18 mesos al celler.

Són 9, per ara, els cellers adscrits a aquesta marca: el celler Mas Candí, Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torrelló, Can Feixes i Júlia Bernet.

 

Etiquetes:

Deixa una resposta