Castanyes torrades


Per aquesta elaboració no es necessita res més que un bon grapat de castanyes fresques. Val a dir que aquesta manera de coure les castanyes és la més tradicional i probablement la que permet aconseguir un sabor i una aroma, diguem-ne, més autèntiques. Ara bé, per poder preparar-les cal disposar d´una llar de foc. De totes maneres, també es poden coure al forn o fins i tot bullides, sense oblidar que les castanyes són un ingredient fantàstic per a fer pastissos i acompanyar guisats i platillos de tardor preparats, per exemple, amb carn de caça.

Abans de coure-les farem un petit tall a cada castanya amb un ganivet per facilitar-ne la cocció i evitar que s´esbardellin. Necessitarem una paella amb el fons foradat (es pot trobar fàcilment al comerç o fins i tot podem agafar-ne una de vella i fer-hi els forats nosaltres mateixos) que permetrà l´accés de la flama directament entre les castanyes.

Preparem el foc amb força flama i ens posarem a la vora un recipient amb aigua freda. Posem un grapat de castanyes a la paella, les esquitxem amb aigua i les posem al foc. Cal anar-les vigilant i de tant en tant donar-hi un tomb alhora que les tornem a esquitxar amb aigua perquè “suïn”. D´aquesta manera aconseguirem que quedin un punt cruixents per fora i ben cuites i toves per l´interior. Quan veiem que estiguin a punt les treiem del foc i les deixem dins una caixa o recipient tapades amb un drap vell. Allà agafaran el darrer punt de cocció i es mantindran calentes per anar-les menjant, si pot ser per berenar i a la vora del foc.

Etiquetes:

Deixa una resposta