La nostra recomanació d’avui: la Confitura de Taronja de Sóller

13 juliol 2010

Confitura de Sòller

La Confitura de Taronja de la Cooperativa Agrícola de Sóller és un producte de qualitat elaborat amb la varietat autòctona de la Vall de Sóller: la Canoneta. Aconsegueix un gust extraordinari gràcies al percentatge de sucres propis que porta la pròpia fruita. A més, és un producte amb excel·lents propietats per la salut atès que contribueix a combatre refredats, enforteix el sistema nerviós, afavoreix la digestió, depura la sang i augmenta les defenses.

Sabem per la documentació que hi havia tarongers a la vall de Sóller al segle XIV i que el seu conreu era prou important , perquè al segle XVI es va proposar gravar la taronja amb un impost. És al segle XIX quan l’exportació de la taronja, principalment cap a l’estat francès, adquireix una gran rellevància.  Els pagesos de la Vall continuen el relleu d’aquest llegat històric de Sóller. Resultat d’això i de la curosa elaboració en surt aquesta magnífica confitura de taronja de Sóller.

La Confitura de Taronja de Sóller és a la web de Tastets. No deixis de tastar-la!


Una recepta per a l’estiu: Granissat de Ratafia i Crema de Cafè

10 juliol 2010

El nostre producte del mes dona molt joc a l’estiu. Avui us volem presentar una recepta que Ratafia Russet ens recomana i que podeu tastat al prestigiós Celler de Can Roca: el Granissat de Ratafia i Crema de Cafè.

Què ens cal per a quatre persones? Per al granissat:

-300ml. de Ratafia Russet
-300ml. d’aigua;

Per a la crema:
-300gr.de nata
-50gr. de sucre
-30gr. de cafè

Llegir més »


La nostra recomanació del mes: Ratafia Russet

08 juliol 2010

Ratafia Russet

De la ratafia n’hem parlat altres cops. És un licor obtingut per maceració de fruites, herbes, arrels, pinyols i espècies en aiguardent o alcohol molt refinat. A aquest preparat se li afegeix després xarop o sucre per així convertir-lo en un saborós licor. En podem trobar d’elaborades a partir d’un sol ingredient, ja sigui una fruita, unes flors, una espècie o una herba, però la clàssica catalana es prepara a partir d’una fórmula complexa d’ herbes, espècies i fruits, entre els quals figuren i destaquen les nous verdes o tendres.

I entre les clàssiques destaca amb llum pròpia la centenària Ratafia Russet, d’Olot, elaborada seguint un tradicional i meticulós ritual que persegueix alhora propietats medicinals i digestives i un exquisit paladar. Envellida durant cinc mesos, la Ratafia Russet és un producte artesanal elaborat seguint els mètodes tradicionals de la Garrotxa i de les zones de muntanya.

La ratafia fa festa. No deixis de tastar-la! La Ratafia Russet t’espera a la web de Tastets.


La nostra recomanació d’avui: el Xipella Blanc Premium, del Celler Clos Montblanc

06 juliol 2010

Xipella blanc

El Xipella Blanc Premium és un dels fills predilectes del Celler Clos Montblanc, un projecte empresarial de la família Carbonell Figueras que va néixer el 1988 amb la voluntat de preservar la tradició vitivinícola de la comarca. Situat a Barberà de la Conca, el celler treu la màxima rendibilitat d’una terra geològicament rica i equilibrada, calcària, carregada de matisos que ofereix unes qualitats naturals òptimes per la vinya. El celler Clos Montblanc selecciona el raïm  al camp i la verema s’efectua de nit per tal que la fruita arribi a la bodega en òptimes condicions de temperatura i sense oxidacions.

El Xipella Blanc Premium es produeix amb un 60% de Macabeu i un 40% de Parellada. Lluminós i brillant, amb lleugers tons verdosos, amb aroma jove i net, molt complex amb notes minerals dominants. Notes cítriques i sotabosc, molt fresc a la boca amb un pas llarg i voluminós i una equilibrada acidesa.

Òptim per l’estiu. No deixis de tastar-lo, el trobaràs a la nostra web.


La nostra recomanació d’avui: el Rosat de Llàgrima 2009 del celler Mas Comtal

29 juny 2010

Rosat de Llàgrima, DO Penedès

Parlar del Celler Mas Comtal és parlar dels germans Milà que, a principis dels anys vuitanta, varen decidir començar a elaborar vins de qualitat a la masia on van néixer, ubicada a Avinyonet del Penedès, preservant la tradició alhora que innovant. Avui, el celler Mas Comtal ha esdevingut un projecte vitivinícola modern, pioner i reconegut.

El Rosat de Llàgrima 2009 és una de les seves joies, un dels vins que ha rebut millors crítiques i més guardons. És un vi varietat merlot, 100% ecològic, de color rosat-grana, amb aroma fresc, fruitós caràcter de vi negre més que no pas de rosat, amb gran expressió fructosa; tant fruita blanca madura com fruita vermella. A la boca ple, fresc, afruitat, carnós i de gran expressió de fruita madura molt gustosa. Molt persistent. Un vi extraordinari que disposa del distintiu del  Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Un vi que fa estiu. Un vi que Tastets et porta a casa!


A Tastets apostem per les cerveses artesanals

27 juny 2010

Per aquest motiu us volem comunicar que el proper dia 5 de juliol posarem a disposició de tots vosaltres una nova secció a la nostra web que us permetrà conèixer i comprar cerveses dels Països Catalans. Cerveses de gran qualitat, etiquetades en català i amb aquest toc del mestre cerveser que només tenen les que s’elaboren de forma artesanal.

Per celebrar aquesta novetat organitzarem un tast de cerveses que esperem que sigui tot un èxit, com el que varem organitzar amb l’enòleg Màrius Fuertes a la Fira Mercat “De Tot Cat”.  Un tast que pels amics de Facebook i Twitter tindrà un preu especial. Us mantindrem informats!


La nostra recomanació d’avui: Paté de Ceps del Rebost de Casa Pau

23 juny 2010

Elaborat amb productes naturals, sense additius, conservants o colorants, provinents de la pròpia collita de les plantacions de Casa Pau o de proveïdors seleccionats per la seva cura del producte.

Elaborat  artesanalment, amb ceps, oli d’oliva, ceba, sal, alls, pebre i herbes aromàtiques és un producte idoni per qualsevol moment de l’any. És un bon ingredient per fer canapès i acompanyat  de torrades és un aperitiu ideal i diferent per qualsevol hora del dia. No deixis de tastar-lo!

El Paté de Ceps del Rebost de Casa Pau a la nostra web


CONCURS. Explica’ns com viuràs la festa dels Països Catalans!

20 juny 2010

Et convidem a que ens expliquis com viuràs la Revetlla de Sant Joan al nostre Facebook.  Què faràs? La celebraràs amb amics? Amb la família? Aniràs a trobar la Flama del Canigó en algun punt?

Explica’ns com passaràs la Nit del Foc o de les Bruixes i entraràs en un magnífic sorteig d’un lot de licors i aiguardents dels Països Catalans que inclou: el Gin Xoriguer de Menorca; el aperitiu de cafè d’Alcoi, Cerol; les Herbes Dolces, Dos Perellons, de Mallorca; el Muscat de la Catalunya Nord i la famosa Ratafia dels Raiers, de la Pobla de Segur.

Per nosaltres Sant Joan és un dia molt especial i volem celebrar-lo amb tu. Bon Sant Joan, per endavant, i anima’t a participar!


Nou reconeixement internacional pels productes de la Casa Riera Ordeix

17 juny 2010

Els productes de la Casa Riera Ordeix han estat seleccionats per formar part de l’oferta de les prestigioses botigues suïsses Globus. Un reconeixement a la bona feina de la família Riera Ordeix que, des de 1852, elabora embotits definits pels gourmets com peces d’artesania gastronòmica. Des d’ara, a Suïssa podran gaudir dels magnífics embotits osonencs com ja ho estan fent els clients de Harrods a Londres o de KaDeWe a Berlín.

Per Tastets és una satisfacció que els productes dels Països Catalans es coneguin i es valorin més enllà de les nostres fronteres, però encara ho és més si els que reben aquest elogi procedeixen d’empreses amb les que treballem. Els productes de la Casa Riera Ordeix estan presents a Tastets amb dos especialitats excepcionals: la Llonganissa Cular Extra, que podem qualificar com la legítima llonganissa de Vic, una de les peces més genuïnes de casa nostra, i la Llonganissa Trufada, que incorpora als ingredients tradicionals la tòfona.

La nostra més sincera felicitació a la Casa Riera Ordeix!

Llegeix la ressenya que publica Globus a la seva web.

La Llonganissa Cular Extra a la web de Tastets.

La Llonganissa Trufada a la web de Tastets.


La nostra recomanació d’avui: Formatge del Montsec o Cendrat, de les Formatgeries de Clua

15 juny 2010

Formatge Cendrat

Aquest formatge del Montsec, també anomenat Cendrat pel color cendra característic de la seva crosta, és un d’aquests formatges artesans que han estat recuperats en els darrers anys gràcies a l’esforç d’uns pocs. En aquest cas, per iniciativa d’uns joves que en els anys 70 varen decidir canviar de vida, deixant enrere la ciutat, i es van instal·lar en un poble abandonat: Clua de Meià. Després de molts esforços per sobreviure amb els recursos propis i d’investigar amb els artesans de la zona, varen focalitzar la seva activitat en la fabricació de formatges de cabra, que eren els únics animals que els hi sobrevivien a la zona, i varen aconseguir comercialitzar dues meravelles de la nostra gastronomia: el Formatge de Montsec i el Suau de Clua.

El Formatge de Montsec o Cendrat està elaborat amb llet crua de cabra, madurat en una cava de 60 a 90 dies. De textura tova, mantegosa i pasta lleugerament compactada és, en canvi, de gust intens i fort, donant en boca una variada gamma d’aromes. L’escorça és blanca però pot estar florida, d’aquí el seu característic color de cendra i el seu nom popular de Cendrat. És de producció limitada i difícil de trobar perquè bona part del producte s’acaba venent a la pròpia serralada del Montsec. Per sort Tastets també l’apropa a les vostra taula.

Coneix el Formatge de Montsec o Cendrat des de la web de Tastets