Canviem el món des del nostre plat. L’alimentació, sostenible si us plau!

productes ecològics

Cada una de les nostres accions té un impacte. Com vestim, com ens movem, com (ens) netegem… Això mateix passa en la manera com ens alimentem. Deixem un rastre, una petjada en tot el que fem.

Amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient la consciència de l’impacte que ocasionem pren especial rellevància, tot i que, per anar bé, convindria que aquesta consciència ens acompanyés a diari.

Compartim amb vosaltres algunes idees senzilles  a tenir en compte per fomentar el consum alimentari responsable:

  • Convé que els productes d’origen vegetal siguin una part bàsica de la nostra alimentació. La producció d’aliments d’origen animal té un impacte mediambiental superior, tant per les necessitats del bestiar com pel procés d’elaboració que se n’ha de fer.
  • Consumeix productes de temporada i de proximitat. Ajudaràs a reduir l’impacte negatiu que ocasiona el transport d’una manera substancial.
    El fet de respectar el cicle vital de qualsevol tipus d’aliment, a més de permetre assaborir-lo en el moment òptim de mida i maduració, també ens aporta més nutrients.
  • Organitza bé els apats per poder planificar la compra. D’aquesta manera evitaràs comprar de manera excessiva i malbaratar aliments.
  • Compra a granel per evitar els envasos sempre que sigui possible. En aliments en què l’envàs sigui necessari, tingues en compte els que fan un ús més responsable de l’embolcall.
  • Si et sobra menjar, opta per fer-ne conserves, congelar-lo per poder-lo consumir més endavant.
  • Para atenció a les etiquetes que certifiquen les qualitats de cada aliment per conèixer-ne l’orígen i la seva traça ecològica.

Consumir de manera conscient és el primer pas per respectar el nostre entorn i, alhora, la nostra salut també ho agrairà i molt! Fas el canvi?

Deixa una resposta