Crema de ceps

ceps

Ingredients per quatre persones:

– 750 g de ceps frescos
– 1 litre de brou
– 400 ml de crema de llet
– 30 gr de mantega
– 3 llesques de pa de barra torrat
– ½ copeta de vi de xerès
– 2 cebes
– 1 fulla de llorer
– Formatge ratllat
– Sal i pebre

Tallar la ceba petita i, amb la mantega i el llorer, fer lentament un sofregit en una cassola. Afegir-hi els bolets i coure´ls poc a poc. Tot seguit hi posem les llesques de pa torrat i la copa de xerès. Deixem un parell de minuts perquè s´elimini l´alcohol i afegim el brou. Un cop arrenqui el bull el deixem una mitja hora. Passat aquet temps ho retirem del foc, ho treballem amb una batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès.

Seguidament ho tornem a posar al foc, hi afegim la crema de llet i ho deixem coure uns cinc minuts més. Es pot prendre la crema així mateix o bé amb una mica de formatge ratllat al damunt, que podem gratinar al forn.

Etiquetes: ,

Deixa una resposta