L’espàrrec de marge

espàrrec

Els espàrrecs provenen de la planta herbàcia de l’esparreguera i han estat des de sempre un dels ingredients més utilitzats en tota la història de la gastronomia.

Hi ha dues varietats d’espàrrecs: els blancs, que creixen sota terra, i els verds, els espàrrecs amargs, o bladers, que creixen en contacte amb la llum del sol.

La collita dels espàrrecs de marge es duu a terme tan aviat com els brots surten de la terra, en el moment en que són més tendres; si es retarda la collita perden sabor i tendresa.

Els espàrrecs pertanyen a la mateixa família de l’all amb la diferència que els primers són rics en clorofil·la, que els dóna el típic color verd i propietats interessants per al nostre organisme.

Els espàrrecs són un aliment molt beneficiós pel cor i els músculs en general, degut al seu alt contingut en potassi. Són també hipocalòrics (molt baixos en calories) i aporten una quantitat equilibrada de vitamines (vitamina A, molt beneficiosa per a la vitalitat del cabell i les ungles; també conté vitamina C i en menor quantitat B1, B2, B6 i I).

La millor època per menjar espàrrecs verds és entre els mesos d’abril i maig.

Font imatge flickr

Etiquetes:

Deixa una resposta