Recepta: crema catalana

crema catalana

Ingredients
8 rovells d´ou
1 litre de llet
200 grams de sucre
40 grams de midó o farina de blat de moro
1 canó de canyella
1 pell de llimona

Reservem mig got de llet i posem la resta a bullir amb el canó de canyella i la pell de llimona. A banda, barregem els rovells amb el sucre i dissolem el midó amb la mica de llet reservada.

Colarem la llet bullida i hi afegirem els ous amb el sucre i el midó dissolt. Posarem la mescla a foc baix i sense deixar de remenar esperarem que vagi prenent cos just fins que comenci a arrencar el bull, moment en el que la traurem del foc. És important que no arribi a bullir.

Seguidament abocarem la crema en una safata o bé en cassoletes de terrissa individuals i la deixarem refredar. Just abans de servir-la hi tirarem sucre pel damunt i la cremarem amb una planxa de ferro colat ben roenta o bé amb un bufador de cuina.

La crema catalana també s´anomena crema cremada o bé crema de Sant Josep, tractant-se d´un plat que tradicionalment es preparava pels volts d´aquesta diada del mes de març.

Font imatge flickr

Etiquetes: ,

6 respostes a “Recepta: crema catalana”

  1. Lorena escrigué:

    Gracies m’ha surtit molt bona nyammm a esperar que s’arrofredi

  2. noiadecuina escrigué:

    Boníssim! Moltes gràcies!!

  3. huey escrigué:

    dos truquets:

    remena i torna a remenar i no et cansis de remenar, no cal gaire “maizena” (midó) o no gens si remenes i remenes….
    per cremar-la, encara que sigui amb un bufador, cal haver-la fet el dia abans, aixins la crema fa un tel superficial i el sucre no s’hi barreja

  4. rosa escrigué:

    M´heu tret d´un bon apuro, donç m´he compromes a fer-la i no sabía com

Deixa una resposta per noiadecuina