Entrevistem en Salvador Maura, de la formatgeria Ros d’Eroles

La Formatgeria Mas d’Eroles, al poble d’Adrall (Alt Urgell) és una iniciativa d’en Salvador Maura, un autèntic apassionat del formatge que, entre altres creacions, ha estat el pare del nostre producte del mes: el Formatges Ros d’Eroles. Avui, ens agradaria conèixer una mica més a l’artífex de tot plegat.

Salvador, com va començar tot?

Amb els anys, em vaig anar apassionar per l’art de fer formatge i un dia, l’any 2001, vaig deixar la meva feina com a tècnic del Departament d’Agricultura a l’oficina comarcal de l’Alt Urgell i va néixer Mas d’Eroles. El cert és que el contacte professional amb els ramaders i elaboradors de la comarca, i sobretot el seu esperit emprenedor, varen ser elements decisius per prendre la decisió. A partir d’aquí, juntament amb el seu soci ramader, que li proporciona diàriament llet fresca de vaca, elabora fins a set varietats de formatges diferents.

Com definiries els teus formatges? Quina és la seva característica principal?

La principal característica dels formatges Mas d’Eroles és que s’elaboren amb llet crua de vaca per  poder aprofitar tots els bacteris propis de la llet crua, precisament. Durant la fermentació es neutralitza el sucre i en resulta l’àcid làctic, que li dóna acidesa al formatge  i es garanteix la seva conservació. El gust dels formatges Mas d’Eroles ve donat per la variabilitat dels ferments, propis del territori, és per això que els formatges artesans Mas d’Eroles tenen aquest sabor característic de l’Alt Urgell.

Però no tots els vostres formatges són de llet crua de vaca

És cert.  Amb aquest respecte a la matèria primera amb que s’elabora un bon formatge artesà, l’any 2004 ens varem llançar a elaborar formatge amb llet crua d’ovella i ara ja en tenim quatre varietats diferents.

I aviat una novetat important, pel que sembla

Estem molt il·lusionats amb la darrera novetat de Mas d’Eroles: el Formatge Blau. Tenim previst presentar-lo  en societat durant la propera Fira de la Seu d’Urgell, l’octubre vinent.

Gràcies Salvador. Per acabar, què et faria goig comentar als nostres clients?

Em fa molta il·lusió explicar que els nostres formatges s’estan comercialitzant a la prestigiosa botiga de productes gourmet Zebars, a Nova York, i que ben aviat també es podran trobar a la botiga Brindisa de Londres.

Als Països Catalans, això ja ho diem nosaltres, també es poden trobar els formatges Mas d’Eroles. Els podeu trobar a Tastets!

El nostre producte del mes, el Formatge Ros d’Eroles, a la web de Tastets

Etiquetes:

Deixa una resposta