Producte del mes: Formatge Ros d’Eroles, de la Formatgeria Mas d’Eroles

Formatge de vaca Ros d'Eroles

El formatge Ros d’Eroles està elaborat amb llet crua de vaca. La coagulació es de tipus enzimàtic, a uns 32-34ºC, i triga de 40 a 45 minuts, a partir de quall d’origen animal. Més tard, la quallada es talla a grans petits i s’escalfa fins a 37ºC, remenant durant 40-45 minuts.

Posteriorment, es realitza l’emmotllat a partir de la pasta escorreguda que passa, sense premsar, a motlles cilíndrics. El salat es realitza per immersió en salmorra saturada a 13ºC durant un màxim de 60 minuts. Finalment, durant la maduració, de com a mínim 60 dies, es renta la crosta periòdicament amb una salmorra al 3-4% de sal per afavorir els llevats en lloc dels fongs, donant una crosta ataronjada, humida i enganxosa a l’hivern i més seca a l’estiu.

El resultat és un formatge de forma cilíndrica i plana, d’arestes i cares corbes, amb una alçada de 4 a 7 centímetres i un diàmetre de 8 a 10, per un pes que oscil·la entre els 400 i els 600 grams. La pasta és de color entre groc i ós, amb ulls petits, irregulars i de distribució més o menys homogènia, amb una textura elàstica, una friabilitat baixa i un tacte entre cremós i molt cremós.

El Formatge Ros d’Eroles té un gust suau però que es nota, sense ser fort. De gust agradable, és un formatge per a tothom.

La Formatgeria Mas d’Eroles, al poble d’Adrall (Alt Urgell) és una iniciativa d’en Salvador Maura, un autèntic apassionat del formatge i un emprenedor, que l’any 2001 va començar a elaborar els seus formatges i que avui ens ofereix un ventall de productes que són tot un referent a les bones taules. Ben aviat us el presentarem.

Si voleu tastar el Formatge Ros d’Eroles Tastets us el pot subministrar. Només heu de visitar la nostra web o trucar al nostre telèfon d’atenció al client (902 104 917) i ben aviat el tindreu a la vostra taula!

El Formatge Ros d’Eroles a la web de Tastets


Etiquetes: , ,

Deixa una resposta