Flaó


Els flaons (mot català i occità de la mateixa arrel que el flam) són uns dolços molt antics, que es fan arreu dels Països Catalans (de l’Empordà a Morella, passant per Menorca, on es menja tradicionalment per Setmana Santa).

Ingredients:
Massa:
250 g de farina (o la que admeti)
el mateix pes d’aigua
el mateix pes d’oli
15 g de matafaluga
1 copeta d’anís
Farciment:
500 g de formatge fresc
4 ous
250 g de sucre
fulles de menta

Elaboració:
Feu una pasta amb la farina, l’oli i l’aigua; afegiu-hi la copeta d’anís i la matafaluga; ha de quedar ben dura. deixeu-la reposar. bateu els ous en un bol i barregeu-hi el formatge, aixafant-ho amb una forquilla, i el sucre (en podeu guardar una mica). Afegiu-hi una fulla de menta picada. Esteneu la massa en un motlle pla i rodó i feu-hi una vora amb els dits. Poseu-hi el farcit i feu-ho coure a forn baix, prèviament escalfat, durant uns 30 minuts. Decoreu-ho amb unes fulles de menta. Quan sigui cuit, hi afegiu una mica de sucre. Serviu-lo tebi o fred.

Els flaons també es poden fer en tamany petit, amb la mateixa forma que els pastissets.

Recepta extreta del llibre: Catalunya per sucar-hi pa, Jaume Fàbrega.

Font foto: Flickr

Etiquetes: ,

Deixa una resposta