Arxiu per la categoría: ‘Tast’

Regals gastronòmics

dilluns, 10 abril 2017

lot
Aquest 2017 volem fer un gir a la nostra botiga online ampliant el ventall de Regals gastronòmics. Així, de cara a Sant Jordi trobareu diferents Seleccions gastronòmiques adreçades a particulars que inclouen, entre d’altres, una rosa de galeta del Rosal i un llibre, per obsequiar la vostra parella, amics o familiars en aquesta diada tan assenyalada.

A més, també oferim Packs especials per empreses, amb la rosa de galeta+catànies per sorprendre els vostres treballadors, clients, col·laboradors, amics…

A banda, aquest any també hem reiniciat un cicle de Tasts a Vilaweb. Aquests tasts fan un recorregut per la nostra gastronomia i el país aprofitant-se de la varietat culinària que ens ofereix. Es degustaran productes típics i ens endinsarem en el món dels vins, les ratafies i les cerveses. Aquests tasts també podeu comprar-los a través del nostre web i regalar-los a qui desitgeu.

Tots els tasts s’impartiran a les instal·lacions de Vilaweb (carrer Ferlandina, 43 de Barcelona) de la mà de Cristina Torras, sommellier i experta gastronòmica.
El proper tast tindrà lloc el 27 d’abril amb l’inici del Monogràfic de Tast de Vins (1a jornada). Altres tasts que s’impartiran són: Tast de Ratafies, el 31 de maig i un Tast de Cerveses, el 14 de juny.

Tast Especial Cava

dimarts, 08 novembre 2016


El cava és un dels nostres vins estrella que ens acompanya a totes les grans ocasions, però també cada vegada més el prenem en moments més informals com en un aperitiu amb amics o amb els postres per acabar els àpats.

En aquest Especial parlarem de l’origen del cava, de les grans cases als petits productors, del mètode d’elaboració, de les varietats acceptades, de les zones on es produeix i dels tipus de cava.

Tastarem caves del Celler Pagès Entrena, Celler Mas Candí i Celler Mas Comtal i arrodonirem coneixements tastant Brut Nature, Rosats i Gran Reserva acompanyant-los amb Catànies de Vilafranca.

Tast Especial Cava
Data: Dijous 17 de novembre, a les 19.30h
Lloc:Vilaweb. C.Ferlandina 43, baixos. Barcelona
Preu: 18€ per a socis de Vilaweb i clients de Tastets i 23€ per a no socis
Podeu reservar i pagar el Tast de manera online directament a través del nostre web: www.tastets.cat/tast

Tast Especial Formatges

dimarts, 11 octubre 2016


Tastets i VilaWeb organitzen aquest mes d’octubre un cicle de tasts per descobrir més sobre la gastronomia del nostre país.
Després del primer tast de productes de l’Empordà, el dijous 20 d’octubre, tindrà lloc un tast Especial de Formatges:

N’ets un fanàtic i t’agradaria tastar formatges artesans catalans tot aprenent a fer una bona taula de formatges o ets dels que t’agraden els formatges, però davant d’un mostrador ple no et decideixes i acabes comprant l’emmental, creient que és gruyère més econòmic?

Doncs en aquest Especial ens endinsarem en el món dels formatges fent una introducció a les diferents formes d’elaboració i classificació dels formatges segons els tipus de llet, de pasta, de maduració i curació i parlarem de les seves propietats nutritives i organolèptiques.

Seguidament us explicarem com elaborar una taula de formatges, com presentar-los a taula, en quin moment, com tallar-los, per quin ordre menjar-los, amb què els podem acompanyar i maridar.

Per a què tot ens quedi més clar tastarem formatges catalans artesans i també acompanyaments apropiats com confitures o vins.

Tast Especial Formatges I
Data: Dijous 20 d’octubre, a les 19.30h
Lloc:Vilaweb. C.Ferlandina 43, baixos. Barcelona
Preu: 18€ per a socis de Vilaweb i clients de Tastets i 23€ per a no socis
Cal reservar plaça trucant al 93 297 90 08.

Com degustar un bon formatge

dimecres, 22 octubre 2014


Consells per degustar un bon formatge:

1r- Prendre’l a la temperatura adequada, normalment de 18º a 20 ºC.
2n- Olorar abans de menjar-lo, diferenciant l’escorça de l’interior.
3r- Mastegar lentament; per apreciar els matisos cal distribuir el formatge per tots els racons de la boca.
4t- Una vegada ingerit, esperar a percebre el retrogust final.
5è- Prendre altres aliments entre un formatge i un altre; uns complementen el gust (raïm, pomes, codony, melmelades, mel de bosc), altres els neutralitzen (pa, vi i aigua).

Conservació del formatge

El bon formatge, com el vi, cal mimar-lo. Perquè el formatge no s’esquerdi ni ressequi és convenient embolicar en un drap lleugerament humit i guardar-lo a la part baixa (menys freda) de la nevera. Un celler és el lloc ideal però és difícil aconseguir un lloc amb 85-90% d’humitat i de 10 a 14º C de temperatura.
És convenient treure’l un parell d’hores abans perquè es temperi i poder degustar en les seves òptimes qualitats.

Per tallar el formatge de manera que no quedi enganxat al ganivet, un truc és escalfar el ganivet passant-lo sota aigua ben calenta.

Font: Formatges de Catí

Festa del Porc i la Cervesa

dimecres, 18 setembre 2013

Tots els amants dels embotits i de les cerveses artesanes teniu una cita ineludible aquest cap de setmana a Manlleu, que acull la Festa del Porc i la Cervesa, que se celebra anualment en aquesta població d’Osona.

Una de les activitats principals és la matança i rostida del porc en directe, que tindrà lloc el dissabte a la tarda i el diumenge al matí. D’aquesta manera tothom podrà gaudir i descobrir com s’elaboren els embotits i productes derivats.

També hi haurà altres activitats com degustació de productes, un mercat d’embotits i productes de proximitat, tastos de cerveses, espais i activitats per als més menuts, concerts i tallers de cuina, en els que es podrà aprendre a elaborar plats amb porc i les millors cerveses i que comptaran amb la presència, per exemple, del reconegut cuiner Pep Nogué i d’altres cuiners de la comarca.

La cervesa també hi tindrà un paper destacat i s’hi podran degustar i comprar diverses cerveses artesanes fetes a casa nostra, com la Cervesa del Montseny, i d’altres d’importació.

Festa del Porc i la Cervesa 2013
20,21 i 22 de setembre
Plaça Fra Bernadí (Manlleu)
Per a més informació: Programa de la Festa

Experiències Gastronòmiques Tastets

dimecres, 28 novembre 2012

tast de cava
S’apropa el Nadal i des de Tastets ja fa temps que estem treballant per oferir-vos les millors propostes gastronòmiques per a què pogueu obsequiar els vostres amics, familiars, treballadors, etc.

Una novetat d’enguany són les Experiències Gastronòmiques Tastets, un obsequi original i diferent als lots de Nadal, dirigit a les empreses.

Es tracta de regalar un Tast i /o Maridatge dels productes que desitgeu (vins i caves, formatges, cerveses artesanes, embotits, etc), al lloc on vosaltres vulgueu, per tal que el gaudeixin tots els treballadors, i conduït per una persona especialista en anàlisi sensorial. Tastets s’encarrega de tota l’organització, a més també hi ha la possibilitat de regalar una Experiencia Gastronòmica Tastets + un estoig amb algun dels productes que s’han tastat.

Trobareu les diferents propostes al nostre Catàleg de Regals Gastronòmics (pdf), a la pàgina 18.

Fira Mediterrània de Manresa

dimecres, 07 novembre 2012


Aquest dijous dia 8 comença la 15a edició de la Fira Mediterrània a Manresa, que s’allarga fins diumenge dia 11, on podreu gaudir de música i espectacles d’artistes catalans però també d’altres indrets com Grècia, Líban, Occitània, etc.

Un dels espais principals de la Fira serà la Taverna, situada a la Pl. Sant Domènec, un espai de concert vermut, de cafè concert, de vetllades amables al ritme tranquil dels djs, però molt especialment un espai gastronòmic. Allà hi trobareu l’estand de TastetsBegudes de la terra, on podreu degustar plats i begudes típiques de casa nostra.

A banda de les actuacions que hi haurà dins la taverna, com la del grup De Calaix, el divendres a les 23h, o els grups participants del 5è Concurs Sons, Tastets també organitza les seves pròpies activitats:

Divendres dia 9:
-A les 20.30 h, Tast a cegues de productes gastronòmics.
-A les 00.00 h, Degustació de Rom cremat.

Dissabte dia 10:
-A les 13h, Tast de Cerveses artesanes catalanes.
-D’11 a 13.30 h, Fideuà popular.
-A partir de les 16h, Xocolatada popular.

Diumenge dia 11:
-A les 12h i 13 h, Vermut popular.

Per algunes de les activitats les places són limitades, es pot fer la inscripció a la nostra barra durant la fira.

Per a més informació de les nostres activitats consulteu el nostre programa d’activitats (pdf).

Pàgina web de la Fira Mediterrània: www.firamediterrania.cat

Tast de cerveses a Calella

dijous, 20 setembre 2012

cervesa

Aquest dissabte dia 22 de setembre, en el marc de la Fira de Calella, Tastets organitza un Tast de cerveses artesanes catalanes.
Per als amants de la cervesa és una oportunitat per passar una bona estona tot gaudint de cerveses elaborades artesanalment i aprenent aspectes relacionats amb el món cerveser.

Es tastaran cinc cerveses artesanes d’estils i productors diferents, i s’explicarà el procés d’elaboració de la cervesa, els diferents estils, etc.

Per inscriure-us ho podeu fer a la mateixa fira, a l’estand de Tastets-Begudes de la Terra, o enviant un correu-e a info@tastets.cat o trucant al 93 297 90 08. Les places són limitades.

Preu inscripció: 5€
Hora: a les 18.30 h.

No us ho podeu perdre!

Tast de vins de la DO Empordà al Puigmal

divendres, 27 juliol 2012

Puigmal

Aquest proper diumenge 29 de juliol té lloc una activitat ben curiosa, un tast de vins a gairebé 3000 m d’alçada, concretament al cim del Puigmal.

Es tracta de la 3a edició del Tast de Vins d’Alçada, que organitza la DO Empordà. En aquest Tast hi participen 11 cellers de l’Empordà.

Així, es podrà tastar el Vi de Panses (Vinyes dels Aspres); Llavors 2011 (*lavinyeta); Cartesius Blanc 2011 (Celler Arché Pagès); el Migjorn 2011 (Can Sais); el Panissars Criança 2009 (Celler Cooperatiu d’Espolla); Selecció Vinyes Velles 2008 (Martí Fabra); Puntils Negre 2011 (Cooperativa de Garriguella); Coll de Roses- Finca del Mar 2010 (Espelt Viticultors); Gelamà Blanc 2011 (Gelamà); Mas Pòlit Negre 2010 (Mas Pòlit) i Moscat Barrica 2010 (Pere Guardiola).

Més informació a: www.doemporda.cat

Tast de caves

dijous, 14 juny 2012

tast de cava

El proper dijous 21 de juny a les 19.30, organitzem a la nostra Aula un Tast de Caves artesans i de qualitat. A banda del tast pròpiament dit es donaran a conèixer aspectes com les varietats de raïm, el degollament, el període d´envelliment a la mateixa ampolla. Tot complementat amb els millors consells gastronòmics per a refredar-los, servir-los i treure´n el millor rendiment.

Els caves que es tastaran seran els següents: cava Pagès Entrena Brut Jove, el cava MC Mas Candí, el cava Privat Reserva Brut Nature, el cava Rosat Pagès Entrena i el cava Reserva Familiar Sabaté i Coca.

Tastets obsequiarà als assistents amb una ampolla de cava, per celebrar la revetlla de Sant Joan.

Cal reservar plaça trucant al 93 297 90 08 o enviant un correu-e a info@tastets.cat.

El preu és de 28€ (amb descompte de 3€ per persona si porteu un acompanyant)

Per a més informació:
. www.tastets.cat/aula-de-tast
. Esdeveniment al facebook
. Programa en PDF

Photo: Bernat Casero