Arxiu per la categoría: ‘Entrevistes’

Entrevista amb Pilar Oliver, enòloga i quarta generació de la saga familiar del Celler Miquel Oliver

dimarts, 15 març 2011

Pilar Oliver, del Celler Miquel Oliver de Mallorca

A la localitat mallorquina de Petra fa quasi cent anys que s’elabora bon vi gràcies a la bona feina del Celler Miquel Oliver. Els que volen conèixer a fons l’enologia de l’illa tenen parada obligada per apropar-se al celler que ha aconseguit infinitat de premis i reconeixements en els darrers anys.

Parlem amb Pilar Oliver, enòloga i membre de la família que dóna nom al celler.

(més…)

Entrevista amb Damià Nicolau, propietari de Can Not

dimecres, 23 febrer 2011

Damià Nicolau, de Can Not

Volem conèixer més a prop el producte d’aquest mes. De quina millor manera que fer-ho amb l’ajuda del propietari de Can Not, en Damià Nicolau.

-Damià, explica’ns els orígens de la vostra empresa

-En Baltasar i la Micaela, els nostres pares, van començar a treballar l’any 1984 amb l’únic objectiu que la sobrassada feta a casa fos igual que la que es feia, i es fa, a les matances de les cases de pagès. Avui en dia, una nova generació de la família hem preservat aquesta tradició, i aquest repte, i seguim treballant amb el bon consell dels qui en saben més que ningú de sobrassades.

(més…)

Entrevista amb Gabriel Mora, propietari i gerent de Can Parrí

dimarts, 11 gener 2011

Gabriel Mora, de Can Parrí

-En primer lloc, moltes gràcies a en Gabriel per poder-nos explicar amb més detall el seu extraordinari producte. Explica’ns, si us plau, els orígens de Can Parrí

-Can Parrí va sorgir pensant en la recuperació d’una tradició molt arrelada a Porreres, que era assecar els albercocs pel seu autoconsum i comercialització. Una activitat de la qual molta gent hi vivia i que durant molts d’anys va ser la principal font d’ingressos del poble. Els meus padrins havien assecat albercocs sempre com a activitat principal i els venien a cooperatives i mercaders; els meus pares varen continuar amb tot això compaginant la seva feina pròpia amb la cura dels arbres i les finques. Jo des de petit sempre estava amb ells i ho vaig absorbir tot, els sentiments, les paraules, els fets i amb els estudis que vaig triar i l’experiència vaig decidir continuar amb aquest món, mantenint el mateix producte de sempre i afegint diversos aspectes innovadors.

(més…)

Producte del mes:Risotto de Ceps. Entrevista a Maica Creus, de Monbolet

dimecres, 13 octubre 2010

Monbolet

Monbolet és una empresa del Berguedà que, en els darrers anys, ha aconseguit un renom gastronòmic gràcies als seus extraordinaris productes relacionats amb el bolet. Avui, ens agradaria conèixer alguna de les persones que hi ha darrera d’aquesta fita, parlem amb la Maica Creus.

-Maica, explica’ns què és Monbolet

-Monbolet és una petita empresa familiar que, amb molta il·lusió, es dedica al fascinant món del bolet. Els pares ja treballaven a pagès i, pel fet d’estar ubicats al Prepirineu, varen començar a comprar i vendre bolets. Nosaltres el que hem fet és donar continuïtat a la passió que ells ens varen encomanar.

(més…)

Entrevistem en Salvador Maura, de la formatgeria Ros d’Eroles

diumenge, 19 setembre 2010

La Formatgeria Mas d’Eroles, al poble d’Adrall (Alt Urgell) és una iniciativa d’en Salvador Maura, un autèntic apassionat del formatge que, entre altres creacions, ha estat el pare del nostre producte del mes: el Formatges Ros d’Eroles. Avui, ens agradaria conèixer una mica més a l’artífex de tot plegat.

Salvador, com va començar tot?

Amb els anys, em vaig anar apassionar per l’art de fer formatge i un dia, l’any 2001, vaig deixar la meva feina com a tècnic del Departament d’Agricultura a l’oficina comarcal de l’Alt Urgell i va néixer Mas d’Eroles. El cert és que el contacte professional amb els ramaders i elaboradors de la comarca, i sobretot el seu esperit emprenedor, varen ser elements decisius per prendre la decisió. A partir d’aquí, juntament amb el seu soci ramader, que li proporciona diàriament llet fresca de vaca, elabora fins a set varietats de formatges diferents.

(més…)