Arxiu per la categoría: ‘Conserves’

Empedrat

diumenge, 21 juny 2015


L’empedrat és una amanida freda tradicional de la cuina catalana. Les mongetes seques en són l’ingredient principal, acompanyades de tomàquets tallats a daus, bacallà dessalat esqueixat i olives negres. El seu nom fa referència a l’aspecte, que sembla un plat de pedretes.

Ingredients:

-500 g de bacallà esqueixat i dessalat
-300 g de mongetes bullides
-4 tomàquets madurs tallats a daus
-1 ceba
-un grapat d’olives negres
-pebre negre
-oli d’oliva verge extra
-sal

Preparació:
Primer de tot posem el bacallà en remull i el rentem diverses vegades per a què perdi el màxim de sal. El deixem en remull almenys una hora. Si ens en recordem és millor deixar-lo 1 o 2 dies abans en remull, així ens assegurem que no sigui salat.
Tallem els tomàquets i la ceba a daus petits. Afegim les mongetes, el bacallà ben escorregut, en trossos petits, les olives i amanim amb un bon raig d’oliva verge extra i sal i ho remenem tot bé.

Si es prefereix, les mongetes es poden substituir per cigrons.I també es poden afegir altres hortalisses com pebrot verd o vermell, tallat ben petit.

L’empedrat és un plat dietèticament molt complet, ja que conté moltes proteïnes (que trobem als llegums i en el bacallà, que té un alt contingut de proteïnes i greix omega-3 d’alta qualitat ) i vitamines i minerals que trobem a les hortalisses, així que el podem menjar com a plat únic.

Font foto: Fickr

Tastets arriba a un acord per comercialitzar els productes de Mar-Tret

dimecres, 30 març 2011

Escalivada artesanal, de Mar-Tret

Conserves artesanes, seleccionades i naturals”, així es presenta Mar-Tret en les seves comunicacions. El seus productes, efectivament, tenen com a denominador comú aquestes premisses. No tenen conservants, colorants ni cap tipus d’additiu, es conserven gràcies a productes naturals (com l’oli, el vinagre o la sal) i a l’esterilització a altes temperatures, que permet que el producte no caduqui fins al cap de tres anys.

El Pebrot Escalivat, la famosa Escalivada, els Espinacs amb Panses, les Mongetes del Ganxet,  la Llentia Caviar, els Cigrons de Pagès, el Sofregit de Tomàquet o la Sopa de Ceba… ja els podeu trobar a Tastets!

La nostra recomanació d’avui: Olives mallorquines trencades de la Cooperativa de Sóller

divendres, 11 juny 2010

Olives de Mallorca

Un dels productes més tradicionals de la cuina mallorquina. Les olives de la varietat autòctona empeltre o mallorquina es recullen a mà pels pagesos de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, des de fa més de cent anys, a la Serra de Tramuntana.

En aquesta conserva, del tot natural, es fonamental aquesta recol·lecció adequada, així com els processos de trencat i salat de les olives. Sense additius ni antifermentants l’oliva trencada mallorquina esdevé un producte artesanal de primera qualitat, amb un sabor difícil d’oblidar.

Si encara no has tingut el privilegi de tastar-la no pateixis, Tastets te la porta a casa!

Les Olives mallorquines trencades de la Cooperativa de Sóller a la nostra web.