Arxiu per la categoría: ‘Cerveses’

Nova cervesa Montseny “Aniversari”

dimecres, 11 juliol 2012

Montseny Ipa

La Companyia Cervesera del Montseny, coincidint amb el seu 5è Aniversari ha tret al mercat la nova cervesa Montseny “Aniversari”, una cervesa exclusiva per la gent més cervesera.

Es tracta d’una cervesa d’estil Indian Pale Ale: IPA, cervesa forta d’alta fermentació, d’elevat grau (6,4% vol. alc.) i amargor. És una versió de la Pale Ale anglesa que s’exportava a l’Índia en l’època colonial.

Per altra banda destaquem que el passat mes de juny, la Cervesa del Montseny va ser convidada a The Festival, un festival internacional organitzat pels dos importadors cervesers més prestigiosos d’Estats Units, 12% Imports i Shelton Brothers, on va presentar una altra de les seves cerveses, la Malta Cuvée.

En aquest festival internacional, dedicat a les cerveses artesanals, sidres i aiguamels, únicament es presenten les cerveses més exclusives i de millor qualitat.

Nova cervesa Almogàver Blat

dimecres, 04 juliol 2012

Almogàver Blat

Cerveses Almogàver ha tret recentment al mercat una nova cervesa: l’Almogàver Blat, una cervesa elaborada al 100% amb ingredients ecològics, d’estil Organic Wheat Ale.

L’Almogàver Blat és una cervesa molt refrescant, primaveral, i molt recomanable per a acompanyar l’aperitiu i plats lleugers.

Els llúpols utilitzats (Challenger, Hallertau Tradition i Nelson Sauvine) li confereixen caràcter i la justa dosi d’amargor permetent alliberar totes les aromes i els sabors dels malts (blat, ordi i flocs de civada) i el llevat. El seu gust és refinat i, alhora, una reivindicació del més bàsic; el blat i el pa.

Blat és una cervesa excepcional que reivindica la tornada als orígens, a l’essència i a la qualitat de la matèria primera.

Ja la podeu trobar al nostre web!

Tast de Cerveses artesanals

divendres, 08 juny 2012

tast de cerveces artesanals

El proper dijous 14 de juny, a les 19.30 h tindrà lloc a l’Aula de Tastets un Tast de Cerveses Artesanals.

En aquest tast es donaran a conèixer els diferents estils d’elaboració, la història del producte i la seva evolució fins a l’actualitat.
Es tastaran cerveses de diferents estils i diferents elaboradors.

Es donarà un dossier amb tota la informació sobre la cervesa a tots els assistents. Les places són limitades. Preu: 25 €.
Si porteu un acompanyant us oferim un descompte de 3€ per persona.

L’Aula de Tastets es troba al C. Violant d’Hongria 34-36, baixos de Barcelona.
Per inscriure-us només cal que ens envieu un correu-e a info@tastets.cat o ens truqueu al 93 297 90 08

Per a més informació:
. www.tastets.cat/aula-de-tast
. Esdeveniment al facebook
. Programa en PDF

Activitats a l’Aula de Tast

dimecres, 06 juny 2012

Aula de tast

Aquest mes de juny, iniciem a la nostra Aula de Tast la programació de diversos tastos i tallers, oberts al nostres clients i públic en general.

Tots aquests tastos i tallers es faran un cop a la setmana, els dijous a les 19:30 h.

El primer tast serà dijous vinent 14 de juny, i consistirà en un Tast de Cerveses artesanals. El seu preu és de 25€.

Més endavant hi haurà un Tast de caves i un curs d’Iniciació al Tast de Vins, a més de dos tallers, un de Begudes de la Terra i un altre sobre Productes de temporada i proximitat.

Per inscriure-us només cal que ens envieu un correu-e a info@tastets.cat o ens truqueu al 93 297 90 08.
Les places són limitades.

Promocions

-Si porteu un acompanyant, tindreu un descompte de 3€ en el preu del tast per persona.
-Si us inscriviu a dos tastos el preu total és de 48 €.
-Si us inscriviu a tres tastsos el preu total és de 75 €

Per a més informació: www.tastets.cat/aula-de-tast

Programa en PDF

Assortits gastronòmics per la Final de Copa

dimarts, 15 maig 2012

Copa del rey 2012

El proper 25 de maig es juga la Final de Copa entre el Barça i l’Athlètic de Bilbao. Aprofitant aquesta ocasió especial des de Tastets us presentem 2 assortits gastronòmics perquè en gaudiu durant el partit:

-El Pack Final de Copa amb quatre cerveses artesanals, avellanes del Baix Camp, olives mallorquines per picar, fuet del Berguedà i formatge de cabra de Catí per acompanyar amb pa amb tomàquet i cava del Penedès per brindar per la victòria.
-El Pack Final de Copa amb els mateixos productes que l’anterior, però enlloc de les cerveses hi hem posat un vi negre de la DO Empordà, l’Heus negre.

… Blaugrana al vent,
un crit valent,
tenim un nom, el sap tothom: Barça, Barça, Barça!

La Cervesa, aspectes nutricionals i gastronomia

dimecres, 09 maig 2012

birra

La cervesa és una de les begudes fermentades amb més recorregut històric i amb presència pràcticament a tot el món. Els primers vestigis de la seva existència es remunten al 4000 a.C. i es situen a Mesopotàmia. Al segle II a C. ja es produïa cervesa a la Xina a partir de mill i d´arròs.
Els egipcis li atribuïen un origen diví, era beguda sagrada pels celtes i les Vírgenes del Sol, encarregades de l´alimentació dels Inques peruans, teníen la responsabilitat de mastegar el blat de moro perquè fermentés i esdevingués cervesa. Gràcies als cereals que es cultivaven a cada territori s´aconseguia amb no massa esforç una beguda energètica, agradable i socialitzadora.

Només són quatre els ingredients necessaris per a elaborar la cervesa:

– L´ordi (o bé algun altre cereal). En calen uns 170 grams per cada litre de cervesa produït.
– El llúpol, una planta enfiladissa que es va començar a emprar com a antisèptic a partir del segle XI. Avui té a veure amb l´aroma de la cervesa, l´amargor i l´estabilitat de l´escuma.
– L´aigua. És important que sigui de qualitat i amb una mineralització estable per evitar que malmeni el sabor de la cervesa.
– Els llevats, responsables de la conversió dels sucres del most en alcohol.

L´elaboració de cervesa agrupa una gran diversitat d´estils a partir dels dos tipus bàsics, que són:

– Les anomenades ale o d´alta fermentació, afruitades, aromàticament complexes, intenses i amb cos.
– Les lager o de baixa fermentació, suaus, escumoses i poc intenses de color.

Actualment, als Països Catalans s´elaboren diverses cerveses de manera artesana i gran qualitat, amb mètodes assimilables a les grans cerveses típiques dels països nòrdics i centreeuropeus. Val la pena provar-les.

Aspectes nutricionals

A nivell nutricional les aportacions principals de la cervesa són vitamines del grup B i minerals. L´aportació energètica és considerable degut, sobretot, al contingut d´alcohol.
Val a dir, però, que la seva mala fama com a producte molt calòric no està del tot justificada. Una cervesa de 5º aporta 45 kcal/100 ml. Cas de que sigui sense alcohol ja parlem només de 14 kcal/100 ml.
Això, juntament amb el fet de que no aporta cap tipus de greix, fa de la cervesa un producte del tot compatible amb una dieta equilibrada per a persones adultes sanes.

També cal indicar que un consum responsable de cervesa ajuda a mantenir uns bons nivells de colesterol HDL (colesterol bo) i aporta folats d´alta biodisponibilitat que redueixen el risc d’anèmies. A més, la cervesa té un contingut en sodi molt baix, similar al de l´aigua i molt inferior, per exemple, al de la llet de vaca. Pot estar indicada, doncs, en dietes hiposòdiques.

Gastronomia

Per prendre una cervesa anirà molt bé utilitzar una gerra, una copa o un vas ample de vidre no massa prim per conservar-ne millor la fredor. Cal procurar que aquest vas o copa estiguin freds però no glaçats, ja que això dificulta la formació d´escuma. Una escuma que ha de ser consistent, duradora i cremosa, amb un gruix d´entre un i dos centímetres.

El maridatge amb cervesa no assoleix el nivell qualitatiu i de matís que en el cas del vi. És bo saber que, curiosament, els aliments que pitjor combinen amb els vins acostumen a funcionar bé amb les cerveses. És el cas de les carxofes, els ous, els espàrrecs, el vinagre o l´all. Una casualitat que val la pena aprofitar.
A tall d´exemple alguns aliments i plats aconsellats són els escabetxos, el tomàquet cru, els fumats, els picants, els ous ferrats, les carxofes a la brasa i el peix blau. I per sorprenent que pugui semblar la xocolata negra combina la mar de bé amb les cerveses negres i intenses.

Màrius Fuertes i Mateu

font imatge flickr

Birrasana 2012

dijous, 26 abril 2012

birrasana

Aquest cap de setmana se celebra la 2a edició del Festival de Cervesa Artesana de Blanes.
En aquest festival es podran degustar més de 150 varietats de cervesa, tant del nostre país com internacionals, acompanyat d’una àmplia oferta gastronòmica i música de dj’s i grups.

Hi haurà un parc infantil per als més petits, i diversos tallers de tast de cervesa.

Per a més informació cliqueu aquí.

Pack de cerveses artesanals catalanes al web de Tastets.

Pack de 6 cerveses artesanals catalanes en Promoció

dilluns, 05 març 2012

En motiu del Barcelona Beer Festival que comença aquest dijous, Tastets us ofereix un descompte en el pack de 6 cerveses artesanals catalanes, per tal que pugueu tastar algunes de les millors cerveses que es fan al nostre país.

Pack de 6 cerveses artesanals catalanes

1 Cervesa + Blat, 33 cl. Companyia Cervesera del Montseny
1 Moska rossa, 33 cl. Birrart
1 Almogàver, 33 cl. Cerveses Almogàver
1 Moska torrada, 33 cl. Birrart
1 Moska negra, 33 cl. Birrart
1 Cervesa + Malta, 33 cl. Companyia Cervesera del Montseny
Preu promocional 13,51€ – 15% de descompte

Tastets us les porta a casa, o podeu passar a recollir-les per la seva oficina al C.Violant d’Hongria 34-36, baixos, de Barcelona.

Promoció vàlida del 5 al 18 de març 2012

Aprofiteu-ho ara!

Festival de la cervesa artesana

dijous, 23 febrer 2012

Barcelona beer festival

Entre el 9 i 11 de març se celebrarà el Barcelona Beer Festival, un festival  dedicat a difondre i fomentar la cultura de la cervesa artesanal.

Hi haurà més de cent varietats de cervesa artesana, internacionals, i una trentena de catalanes. D’entre aquestes, destaquem la cervesa Almogàver, la cervesa Moska de Girona, i la cervesa de la Companyia Cervesera del Montseny, la cervesa Glops…

Es podran tastar tots els estils de cervesa: de baixa fermentació, alta fermentació, sense filtrar, envellides en barril de whisky… A més es farà una cervesa especial en motiu del festival, que només es podrà degustar aquest dies.

El festival es farà al claustre del Convent de Sant Agustí. L’entrada és gratuïta. Consulteu el programa del festival.

Diumenge passat al Telenotícies de Tv3 també es va parlar de les cerveses artesanals catalanes. Podeu veure el video de la notícia clicant aquí.

I recordeu que a Tastets, i durant tot l’any, podeu trobar un assortit  de  diverses cerveses artesanals catalanes.

Fira Mediterrània a Manresa

dimarts, 01 novembre 2011

Del 3 al 6 de novembre Tastets participa a la 14a Edició de la Fira Mediterrània  a Manresa, una fira d’espectacles de música, teatre, dansa, gastronomia, etc.

Tastets organitzarà diverses activitats a la Taverna de la fira, situada a la Plaça Sant Domènec, un espai de concert vermut, de cafè concert, de vetllades amables al ritme tranquil dels djs, però molt especialment és un espai gastronòmic, on el públic pot degustar les begudes de la terra més nostrades, acompanyades d’un tast gastronòmic de diferents països, amb especial incidència en la dieta Mediterrània.

(més…)