Risotto de carxofes


Ingredients:
Arròs rodó perlat de Pals
-1 ceba tendra
-2-3 carxofes mitjanes
-brou vegetal
-formatge parmesà
-mantega
oli d’oliva verge extra

Elaboració:
Tallem la ceba tendra a dauets petits i la sofregim fins que quedi rossa a foc lent. Hi afegim un pessic de sal.

Mentrestant, preparem les carxofes. Treiem les fulles externes, tallem la part superior i les tallem a trossos petits. El cor també el treiem. Introduïm els trossos de carxofa en un bol ple d’aigua amb llimona o julivert perquè no s’ennegreixin.
Quan la ceba ja comença a ser rossa, hi afegim les carxofes. També les salem. Poc després, hi afegim l’arròs i ho remenem tot bé.
Afegirem una mica de brou vegetal o aigua. El brou l’anirem incorporant a mesura que l’arròs se’l begui i anem remenant.

En l’últim moment, afegirem una cullerada de mantega, per tal que que quedi més cremós. Ratllarem una mica de formatge parmesà per sobre i ja tindrem el plat llest.
Aquesta és una recepta molt senzilla, si voleu fer-la més completa nutricionalment també hi podeu posar bacallà dessalat.

Font foto: Flickr

Etiquetes: ,

Deixa una resposta