Truita d’espàrrecs

truita

Ara és temps d´espàrrecs i sortir a buscar-los és tot un plaer. Tant si anem a collir-los com si els comprem a mercat, al ser un producte de temporada paga la pena aprofitar la primavera per gaudir-ne.

Ingredients:
2 ous per persona
1 manat d´espàrrecs de marge
Un polsim de sal (opcional)

Preparació:
Trencarem els espàrrecs collits el mateix dia a trossos d´uns tres dits. La part que ja no es trenca fàcilment i amb un soroll sec cal rebutjar-la. Els saltegem en una paella amb una mica d´oli d´oliva.
Seguidament hi aboquem els ous, opcionalment amb una mica de sal, lleugerament batuts procurant que no hi hagi massa oli però que estigui a bona temperatura.
Amb el foc baix farem una truita rodona que deixarem una miqueta crua de l´interior.

I cap a taula. Amb una llesca de pa rodó de pagès sucat amb tomàquet i un raig d´oli d´oliva verge n´hi haurà prou per acompanyar la truita.
Bé, sense oblidar la cervesa que més ens vingui de gust.
Un plat tan senzill com sublim.

font imatge flickr

Etiquetes: , ,

Deixa una resposta