Diada de Sant Josep

crema catalana

El proper dilluns dia 19 de març és Sant Josep, el dia del pare.

Així, la setmana que va del dia 19 al dia 23 també s’anomena la setmana dels Joseps, doncs el dia 19 és Sant Josep i el dia 23 de març és Sant Josep Oriol.

Durant aquests dies diverses poblacions celebren activitats festives dedicades a aquests sants. Una d’elles és Castellar del Vallès que celebra aquest dia la seva festa local. La fira de productes alimentaris artesans que s’hi organitza, és l’eix vertebrador d’una programació que acull des de l’esmorzar popular, la venda de monxetes del ganxet cultivades al terme fins una ballada de sardanes i l’acompanyament del postre de Sant Josep, la crema catalana.

Una tradició gastronòmica d’aquesta diada és menjar de postres la crema catalana. El fet que la pastisseria típica d’aquesta diada estigui lligada amb la llet es deu al fet que en aquesta època de l’any, la llet dels animals comença a abundar, ja que les les vaques ja han vedellat i les ovelles ja han xaiat.

Antigament, només es menjava crema de Sant Josep el dia 19 de març, juntament amb el mató – també dit de Sant Josep- que aquell dia es guarnia amb flors de paper, blanques o de colors diversos.

font imatge flickr

Etiquetes: , ,

Deixa una resposta