Maridatge: com acompanyar el Risotto de Ceps

Cava III Lustros

Avui ens agradaria suggerir-vos diferents opcions per maridar el nostre producte del mes, el Risotto de Ceps de Monbolet. En aquest cas, podem apostar indiferentment per vins blancs, rosats o negres o per un cava.

Si el risotto, per la seva naturalesa, ja combina perfectament amb qualsevol d’aquestes opcions encara més quan el component addicional d’aquest producte precuinat és el cep, que també marida amb totes aquestes possibilitats.

Un blanc. El Chardonnay Col·lecció (de Albet i Noya)

De la DO Penedès. Vi 100% chardonnay. Només la primera fracció de most, mai superior al 50% del premsat, fou aprofitat per a aquest vi, el qual va fermentar en bótes noves de roure restant damunt de les pròpies mares fins a completar un envelliment de 5 mesos en barriques noves de roure francès amb battonage.

Un rosat. El Rosat de Syrah (de Rendé Masdeu)

De la DO Conca de Barberà. Aquest excel·lent rosat monovarietal sirà, s’ha elaborat amb dues maceracions successives en fred, seguides de fermentació a baixa temperatura i una lleugera criança sobre els seus lies. Color rosat intens, amb aromes de fruites de bosc, sabor a herbes fresques i cireres madures. Un postgust on s’aprecien notes balsàmiques i a caramel però amb un contrapunt àcid que el converteixen en molt melós.

Un negre. L’Oriol (de Vinyes dels Aspres)

De la DO Empordà. D’una composició varietal de raïms: cabernet sauvignon 30%, ull de llebre 45% de vinyes de 18 anys, i garnatxa negra11% i carinyena 14%,  de vinyes de 29 anys, a l’Empordà, neix aquest magnífic vi jove. Color roig brillant. Aromes primaris, amb traços de fruites vermelles madures, notes de figues fresques i un toc subtil de flor de carbassó. A la boca la fruita queda ben definida, on predomina la cirera picota. El nivell d’acidesa és considerable i en bon equilibri aportant frescor i alhora complexitat per un producte tan jove.

Un cava. El III Lustros Gran Reserva (de Gramona)

De la DO Cava. Amb un cupatge de 70% xarel·lo i 30% macabeu, el III Lustros del celler Gramona, s’ha criat amb tap de suro un mínim de 5 anys. Color groc palla amb reflexos verdosos. Notes de criança, fumades i torrades; flors de muntanya, caramel de cafè amb llet, notes de bosc i figues seques. A la boca, és suau, amb entrada molt fina de la bombolla, notes de gran maduresa, pastisseria, fruits secs. Bon tacte de l’escuma que recorda la crema.

No serà per opcions. Ara només cal que vulgueu tastar aquest extraordinari producte del mes, que us recomanem, i que trieu amb que el voleu acompanyar. Us garantim una menja inoblidable!

El risotto i els vins i caves a la web de Tastets:

Risotto de ceps (de Monbolet)

Chardonnay Col·lecció (Albet i Noya)

Rosat de Syrah (Rendé Masdeu)

Oriol (Vinyes dels Aspres)

III Lustros Gran Reserva (Gramona)

Recordeu que també podeu fer les vostres comandes trucant al 902 104 917

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa una resposta