Regals gastronòmics

10 abril 2017

lot
Aquest 2017 volem fer un gir a la nostra botiga online ampliant el ventall de Regals gastronòmics. Així, de cara a Sant Jordi trobareu diferents Seleccions gastronòmiques adreçades a particulars que inclouen, entre d’altres, una rosa de galeta del Rosal i un llibre, per obsequiar la vostra parella, amics o familiars en aquesta diada tan assenyalada.

A més, també oferim Packs especials per empreses, amb la rosa de galeta+catànies per sorprendre els vostres treballadors, clients, col·laboradors, amics…

A banda, aquest any també hem reiniciat un cicle de Tasts a Vilaweb. Aquests tasts fan un recorregut per la nostra gastronomia i el país aprofitant-se de la varietat culinària que ens ofereix. Es degustaran productes típics i ens endinsarem en el món dels vins, les ratafies i les cerveses. Aquests tasts també podeu comprar-los a través del nostre web i regalar-los a qui desitgeu.

Tots els tasts s’impartiran a les instal·lacions de Vilaweb (carrer Ferlandina, 43 de Barcelona) de la mà de Cristina Torras, sommellier i experta gastronòmica.
El proper tast tindrà lloc el 27 d’abril amb l’inici del Monogràfic de Tast de Vins (1a jornada). Altres tasts que s’impartiran són: Tast de Ratafies, el 31 de maig i un Tast de Cerveses, el 14 de juny.


Nova DOP Oliva de Mallorca

13 març 2017

oliva-mallorca
La Comissió Europea va inscriure el passat dimecres 5 de març l’Oliva de Mallorca / Oliva Mallorquina / Aceituna de Mallorca / Aceituna Mallorquina en el registre comunitari de denominacions d’origen protegides. Aquest és el darrer pas per al reconeixement oficial de l’oliva autòctona mallorquina que es comercialitza com a oliva de taula verda, verda trencada o negra natural. El Govern de les Illes Balears ha agilitzat els tràmits per aconseguir el reconeixement oficial d’aquesta nova DOP promoguda l’any 2012 a petició de la Cooperativa Agrícola de Sóller.

Les olives collides en la darrera campanya ja sortiran al mercat amb el segell de la nova DOP que empara les olives de taula procedents d’oliveres empeltades en ullastres, majoritàriament conreades en terrasses, fermentades parcialment en salmorra i envasades en recipients de pes net inferior als vuit quilos. Segons el Reglament del Consell Regulador, les olives de Mallorca es poden presentar com a verdes senceres, si es cullen entre principis de setembre i la primera de novembre; verdes trencades, si es cullen en el mateix període però es trenquen amb corrons i s’envasen trempades amb fonoll i pebre de cirereta, originaris de Mallorca, i negres naturals, si es cullen més madures, entre la segona quinzena de desembre i el final de febrer, i es presenten trempades amb Oli de Mallorca.

Actualment, a Mallorca es cullen unes 2.300 tones d’olives cada any, el 97 % de les quals es destinen a tafones per ser transformades en oli i el 3 % restant, entre 60 i 80 tones, es destinen a la venda directa com a Olives de Mallorca, majoritàriament trencades (80 %).

El cultiu de l’olivera a Mallorca, un dels més tradicionals a l’illa, es remunta a l’època preromana. L’estudi d’ADN de l’olivera mallorquina, elaborat per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Govern de les Illes balears l’any 2011, demostrà que es tracta d’una varietat autòctona de les més antigues, diferenciada de l’empeltre d’Aragó, amb qualitats organolèptiques pròpies atribuïbles al medi geogràfic. L’oliva mallorquina té una amargor característica, deguda a un contingut de polifenols més elevat que la mitjana de la resta d’olives del mercat, i deixa una particular sensació d’untuositat a la boca, que es deu a l’elevat nivell d’àcids grassos insaturats. La de Mallorca és la segona oliva d’Espanya amb DO després del reconeixement l’any passat de l’oliva aloreña de Màlaga.

Font: Cooperativa Agrícola de Sóller


Lots i Regals de Nadal 2016

15 novembre 2016


Enguany ja fa 10 anys que vam començar a elaborar regals i lots de Nadal amb productes de qualitat i d’origen català, una idea aleshores pionera i innovadora.
Des de Tastets seguim apostant pel binomi gastronòmic de QUALITAT i PAÍS i per això us presentem el nostre desè Catàleg de Lots i Regals de Nadal 2016 (pdf), on trobareu més de 40 seleccions gastronòmiques.

Regalar gastronomia de qualitat s’està convertint cada vegada més en un regal de prestigi, útil i elegant que la gent valora i pot gaudir amb la resta de la seva família. Fer-ho amb Tastets, a més, aporta el valor afegit que tots els productes són catalans i d’elaboració artesana. Ara més que mai hem d’apostar pels productes de casa nostra.

Dins del catàleg trobareu 26 Seleccions Gourmet Tastets , 10 Seleccions Detalls Tastets i 12 Especialitats Tastets.

I com sempre, si desitgeu un lot personalitzat, restem oberts per assessorar-vos i fer-vos un pressupost a mida. I us recordem, que si ens confirmeu els lots/ regals abans del 30 de novembre podeu gaudir de diferents descomptes. Trobareu tota la informació per a clients com personalitzacions, descomptes, cost del transport, etc. al nostre catàleg (pdf).

Esperem poder gaudir de la vostra confiança, de ben segur que ens esforçarem per tal de poder complir les vostres expectatives.


Tast Especial Cava

08 novembre 2016


El cava és un dels nostres vins estrella que ens acompanya a totes les grans ocasions, però també cada vegada més el prenem en moments més informals com en un aperitiu amb amics o amb els postres per acabar els àpats.

En aquest Especial parlarem de l’origen del cava, de les grans cases als petits productors, del mètode d’elaboració, de les varietats acceptades, de les zones on es produeix i dels tipus de cava.

Tastarem caves del Celler Pagès Entrena, Celler Mas Candí i Celler Mas Comtal i arrodonirem coneixements tastant Brut Nature, Rosats i Gran Reserva acompanyant-los amb Catànies de Vilafranca.

Tast Especial Cava
Data: Dijous 17 de novembre, a les 19.30h
Lloc:Vilaweb. C.Ferlandina 43, baixos. Barcelona
Preu: 18€ per a socis de Vilaweb i clients de Tastets i 23€ per a no socis
Podeu reservar i pagar el Tast de manera online directament a través del nostre web: www.tastets.cat/tast

Tast Especial Formatges

11 octubre 2016


Tastets i VilaWeb organitzen aquest mes d’octubre un cicle de tasts per descobrir més sobre la gastronomia del nostre país.
Després del primer tast de productes de l’Empordà, el dijous 20 d’octubre, tindrà lloc un tast Especial de Formatges:

N’ets un fanàtic i t’agradaria tastar formatges artesans catalans tot aprenent a fer una bona taula de formatges o ets dels que t’agraden els formatges, però davant d’un mostrador ple no et decideixes i acabes comprant l’emmental, creient que és gruyère més econòmic?

Doncs en aquest Especial ens endinsarem en el món dels formatges fent una introducció a les diferents formes d’elaboració i classificació dels formatges segons els tipus de llet, de pasta, de maduració i curació i parlarem de les seves propietats nutritives i organolèptiques.

Seguidament us explicarem com elaborar una taula de formatges, com presentar-los a taula, en quin moment, com tallar-los, per quin ordre menjar-los, amb què els podem acompanyar i maridar.

Per a què tot ens quedi més clar tastarem formatges catalans artesans i també acompanyaments apropiats com confitures o vins.

Tast Especial Formatges I
Data: Dijous 20 d’octubre, a les 19.30h
Lloc:Vilaweb. C.Ferlandina 43, baixos. Barcelona
Preu: 18€ per a socis de Vilaweb i clients de Tastets i 23€ per a no socis
Cal reservar plaça trucant al 93 297 90 08.

Fira Àpat 2016

03 octubre 2016

El proper cap de setmana té lloc a Barcelona la Fira ÀPAT, una fira professional dels aliments produïts a Catalunya, on els productors i elaboradors de productes catalans poden presentar cada any els seus productes a restaurants, botigues, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals.

Durant els 3 dies que dura la fira hi haurà diverses activitats: presentació i tast de vins, degustacions d’embotits catalans i maridatge amb vins de la terra, elaboració i degustació d’una paella vegana, productes ecològics de la Cerdanya, etc.

L’objectiu final de la fira és impulsar els productes catalans.

Tastets hi serem, presentant els nostres productes que tenim en distribució: galetes de El Rosal, embotits de Puig Fitó, conserves i cremes de Casa Carriot, conserves de El Marge i carquinyolis de Mas Palou, etc.

L’entrada per a particulars costa 5€ els 3 dies si es compra anticipadament.

Fira Àpat 2016
8,9 i 10 d’octubre

Cúpula Events. 5ª planta del Centre Comercial Las Arenas de Barcelona. Pl. Espanya.

Per a més informació: fira-apat.cat


IV Birra & Art. Mostra de Cervesa i Productes Artesans

19 setembre 2016


Aquest cap de setmana dissabte 24 i diumenge 25 de setembre té lloc a Sant Antoni de Vilamajor la IV Mostra de Cervesa i productes artesans.

Sinó teniu plans per al cap de setmana, aprofiteu aquesta fira per visitar aquesta població del Vallès Oriental que es troba als peus del Montseny. Podeu visitar el seu entorn o fer la ruta de les ermites, ruta senyalitzada que comença a la Plaça de la Vila.

Pel que fa a la fira, aquesta s’inaugura dissabte a les 17 h i podreu gaudir de cerveses artesanes, productes d’artesania, concerts i actuacions al Parc de Can Sauleda. Dissabte a les 18.30 també hi haurà una xerrada sobre la cervesa.

Durant el diumenge també hi haurà activitats infantils. La fira es clourà a les 15h.

Més info: www.santantonidevilamajor.cat


Coca de cabell d’àngel

19 juny 2016

Aquesta és una de les coques més típiques de la revetlla de Sant Joan. Fer-la a casa és molt ràpid i fàcil.

Ingredients:
-1 pot de cabell d’àngel El Marge (400-500g)
-2 plaques rectangulars de pasta de full
-50 g. de pinyons
-Ou batut
-Sucre

El·laboració:
-Posem en una safata amb paper de forn una placa de pasta de full, deixant una mica de vora per poder-la tancar. A damunt hi posem el cabell d’àngel, escampat uniformement amb una cullera. A continuació ho tapem amb l’altra placa de pasta de full, tallem la pasta que sobresurt, l’aplanem i pessiguem i dobleguem les vores, tancant la coca.
-Per tal que el full no pugi, punxem tota la superfície amb una forquilla. Batem l’ou i pintem la coca amb un pinzell.
-Tirem al damunt els pinyons i el sucre (unes 4 cullerades soperes, en funció de com ens agradi de dolç).
-La posem al forn durant 20-25 minuts aprox. a 190-200º fins que agafi un color daurat. La deixem refredar i ja la podem menjar.

Podeu acompanyar la coca amb un bon cava, com el cava ecològic de Mas Comtal, molt expressiu i amb notes de mel.

Bon profit i bona revetlla!


Barcelona Beer Festival

03 març 2016


La cinquena edició del Festival de la Cervesa artesana de Barcelona torna els dies 4,5 i 6 de març al Museu Marítim de les Drassanes Reials.

Es podran tastar més de 300 cerveses artesanes (d’Anglaterra, Estats Units, País Basc, Itàlia, Asturias, Bèlgica, etc.), d’entre les quals més d’una cinquantena de cerveses artesanes catalanes (cervesa del Montseny, Moska de Girona, Almogàver, Espiga de Ferro, Arts, etc).

Hi ha organitzades activitats paral·leles com conferències culturals, gastronòmiques i presentacions de projectes cervesers existents. Entre aquestes, cal citar un Maridatge Sensorial 3.0. de música i cervesa i una sessió d’alta cuina i cervesa preparada per Edgar Rodríguez i Toni Romero, sommelier i xef, respectivament, del restaurant El Racó d’en Cesc.

El festival funciona amb got i moneda propis que es poden adquirir als punts de venda. L’entrada al festival inclou got, guia i les dues primeres fitxes.

Barcelona Beer Festival 2016
4,5 i 6 de març
Museu Marítim de Barcelona. Sala Marqués Comillas
Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona
Horari: divendres i dissabte de les 11 a les 23h – Diumenge de les 11 a les 21h.
Entrada:7 €

Per a més informació: www.barcelonabeerfestival.com


Risotto de carxofes

20 gener 2016


Ingredients:
Arròs rodó perlat de Pals
-1 ceba tendra
-2-3 carxofes mitjanes
-brou vegetal
-formatge parmesà
-mantega
oli d’oliva verge extra

Elaboració:
Tallem la ceba tendra a dauets petits i la sofregim fins que quedi rossa a foc lent. Hi afegim un pessic de sal.

Mentrestant, preparem les carxofes. Treiem les fulles externes, tallem la part superior i les tallem a trossos petits. El cor també el treiem. Introduïm els trossos de carxofa en un bol ple d’aigua amb llimona o julivert perquè no s’ennegreixin.
Quan la ceba ja comença a ser rossa, hi afegim les carxofes. També les salem. Poc després, hi afegim l’arròs i ho remenem tot bé.
Afegirem una mica de brou vegetal o aigua. El brou l’anirem incorporant a mesura que l’arròs se’l begui i anem remenant.

En l’últim moment, afegirem una cullerada de mantega, per tal que que quedi més cremós. Ratllarem una mica de formatge parmesà per sobre i ja tindrem el plat llest.
Aquesta és una recepta molt senzilla, si voleu fer-la més completa nutricionalment també hi podeu posar bacallà dessalat.

Font foto: Flickr